VACCINARE – În 4 orașe din judeţul Mureş se deschid încă 5 cabinete pentru imunizarea populaţiei cu vaccinul AstraZeneca

CAMPANIE. Începând de luni, 15 februarie 2021, în 4 orașe din judeţul Mureş se deschid încă 5 cabinete pentru imunizarea populaţiei cu vaccinul AstraZeneca, numărul total al cabinetelor destinate vaccinării populaţiei din etapa a doua crescând astfel la 15.

 

Cele 5 noi cabinete în care populația va fi imunizată cu vaccinul AstraZeneca sunt în orașele Târgu Mureş (la Casa de Oaspeţi a Primăriei, localizată pe strada Plutelor nr. 2 – acolo vor fi amenajate două cabinete de vaccinare), Iernut (la Sala de sport, localizată pe strada Iuliu Maniu nr. 4), Sărmaşu (la Sala de sport, localizată pe strada Dezrobirii nr. 5) și Ungheni (la Căminul Cultural, localizat la nr. 110 B).

 

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numărul de suport alocat judeţului Mureş: 021.414.44.65. În cea de-a II-a etapă a a campaniei de vaccinare se pot persoane cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

 

Până acum, în judeţul Mureş au intrat 33.305 doze de vaccin împotriva COVID-19. În etapa I au fost vaccinate 9.169 de persoane (personalul medical), iar în etapa a II-a au fost vaccinate 12.432 de persoane (inclusiv din centrele sociale şi rezidenţiale). Încă 1.061 de persoane sunt programate pentru vaccinare. De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Mureş au fost înregistrate 5 reacţii adverse uşoare, a comunicat Instituţia Prefectului Mureş.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare