VERDICT – CNSAS a găsit un candidat la alegerile locale din județul Mureș care are verdict de colaborator al Securității: e de la ALDE

VERIFICĂRI. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a informat că în urma procesării datelor privind candidaţii la funcţiile de preşedinte de consiliu judeţean, consilier judeţean şi municipal, precum şi pentru candidaţii la funcţia de primar din oraşele municipii reşedinţe de judeţ, a găsit 8 candidați la alegerile locale care au verdicte de colaboratori ai Securității.

 

Din cei 8, unul este candidat la funcția de consilier județean în Consiliul Județean Mureș, respectiv Mărginean Ioan. Pe listele depuse de partidele politice din județul Mureș pentru funcțiile de consilieri județeni apare o singură persoană cu această identitate, candidat pe lista ALDE. În privința sa, CNSAS a câștigat pe fond procesul (care atestă veridicitatea verdictului emis în privința acestuia, de colaborator al Securității), acesta fiind în curs de soluţionare definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

CNSAS a verificat/procesat cu prioritate listele cu candidaţi de la Birourile Electorale Judeţene doar din 31 de judeţe, 22 de municipii reşedinţe de judeţ şi din Bucureşti (trei sectoare). CNSAS a precizat că datele se referă la 6.678 candidaţi, din care peste jumătate (3.491 persoane) nu au fost verificate, fiind născute după 1973.

 

Pentru cei verificabili, CNSAS a demarat investigaţiile conform procedurii legale, iar rezultatele acestora vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice prin postarea lor pe site-ul instituției.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare