Versace va fi vândut pentru suma de 8,5 miliarde de dolari

FASHION. Grupul de bunuri de lux Tapestry va prelua compania care deține Versace într-o tranzacție în valoare de 8,5 miliarde de dolari. Tapestry, care controlează și mărcile Michael Kors și Jimmy Choo, este achiziționată de Capri Holdings, care la rândul său deține mărcile de lux menționate mai sus, precum Coach.

Joanne Crevoiserat, CEO-ul Tapestry, a subliniat că această tranzacție “creează o nouă și puternică casă de lux la nivel mondial”. Analiza experților arată că această unificare va construi un competitor puternic pentru giganții europeni din industria modei.

Louise Deglise-Favre, analistă în domeniul îmbrăcămintei la compania de analiză GlobalData, a subliniat că această tranzacție va crea un conglomerat major în industria modei din Statele Unite, în special în segmentul premium. Deși nu va atinge dimensiunea giganților europeni precum LVMH și Kering, tranzacția cu siguranță va consolida poziția mărcilor respective.

LVMH și Kering, două dintre cele mai mari companii de lux din Franța, controlează branduri celebre precum Louis Vuitton, Gucci, Yves Saint Laurent și altele. Fuziunea va consolida poziția Tapestry prin adăugarea mărcilor precum Versace și Michael Kors în portofoliu, îmbinând oferte la niveluri similare de prețuri.

Totuși, se pune în discuție și starea Michael Kors, care a înregistrat performanțe slabe în ultimii ani. Tapestry are experiență în redresarea unor branduri în dificultate, cum ar fi Kate Spade pe care au achiziționat-o în 2017.

Această tranzacție are loc într-un moment în care inflația a crescut în multe țări, reducând cheltuielile de consum. Acest aspect reprezintă o provocare suplimentară pentru firmele de lux, în condițiile în care aspirațiile cumpărătorilor au fost afectate în ultimele luni.

Se preconizează că tranzacția va fi finalizată în 2024. Crevoiserat a afirmat că această mutare va extinde prezența grupului în numeroase țări. Aceasta nu este singura tranzacție din industria modei de lux, deoarece Kering a anunțat anterior achiziționarea unei participații de 30% în brandul italian Valentino.

Aceasta este a doua oară în ultimii cinci ani când Versace este cumpărată. În 2018, Michael Kors a achiziționat marca italiană pentru peste 2 miliarde de dolari, aducând Versace și producătorul de pantofi Jimmy Choo sub umbrela noii companii numite Capri Holdings.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare