Sorina Pintea, ministrul Sănătății

VESTE BUNĂ – Ministrul Sănătății: Contract pentru proiectarea centrului pentru arși de la Spitalul Clinic Județean Mureș

SĂNĂTATE. Astăzi, 1 august, ministrul Sănătății Sorina Pintea, a declarat, la prezentarea bilanțului de șase luni de când conduce ministerul, că una dintre realizările din mandatul său de până acum este semnarea în aceste zile a contractelor pentru proiectarea clădirilor care vor găzdui centrele pentru pacienții cu arsuri grave la patru spitale, printre care și Spitalul Clinic Județean Mureș.

 

Aceste centre sunt finanțate prin Banca Mondială și au fost aduse în discuție publică încă din urmă cu șase ani, după incendiul din clubul Colectiv din București din anul 2015. Cele patru spitale care vor avea centre pentru pacienții cu arsuri grave sunt: Spitalul Clinic Județean Mureș, Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București și Spitalul Judeţean din Timişoara.

 

“Am reușit să semnăm contracte sau să le avem în curs de semnare (asta însemnând două-trei zile) contracte pentru proiectarea acestor clădiri. Aceste clădiri trebuiau să fie gata! Am semnat acum aceste contracte de proiectare, ceea ce este un mare pas înainte pentru cele patru spitalele”, a precizat ministrul Pintea. În acest moment, în România există doar şase paturi care au condiţii de siguranţă reală pentru pacienţii arşi.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare