VESTE BUNĂ – Municipalitatea investește pentru dotarea a cinci cabinete stomatologice şcolare din Târgu Mureș

SĂNĂTATE. Peste 800.000 lei din bugetul municipiului Târgu Mureș vor fi destinați pentru dotarea cu scaune stomatologice, mobilier și instrumentar medical a cinci cabinete stomatologice şcolare din oraș.

 

Cabinetele stomatologice şcolare care vor beneficia de investiția anunțată vor fi înființate la patru licee (Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Naţional “Unirea”, Liceul “Bolyai Farkas”, Liceul “Traian Săvulescu”) şi o școală gimnazială (Şcoala Gimnazială “Romulus Guga”).

 

Administrația publică a anunțat că, din suma totală, 500.000 de lei vor fi destinați achiziției de scaune stomatologice și 300.000 de lei pentru mobilier și instrumentar medical.

 

Reprezentantul Direcției Școli a anunțat că elevii vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite, în tentativa evitării, sau măcar a reducerii edentaţiei precoce, și că noile cabinete stomatologice, care vor fi deservite de șapte stomatologi plătiți din bugetul public al Primăriei, vor fi la standardele de calitate ale similarelor din sistemul stomatologic privat.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare