Vești bune pentru mii de șoferi- Veți primi banii înapoi! FGA începe plățile

ASIGURĂRI. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) începe să plătească creanțele cuvenite creditorilor Euroins, după ce miercuri s-a împlinit termenul legal de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de ridicare a autorizației de funcționare Euroins.

FGA a aprobat o primă tranșă de 1.004 cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai Euroins SA, urmând ca plățile efective să fie efectuate în cursul zilei de joi.

Primele plăți însumează 658.562 lei.

Achitarea creanțelor de asigurări va continua pe măsură ce FGA va analiza și aviza la plată cererile creditorilor de asigurări ai Euroins SA, înregistrate la Fond, în paralel cu activitatea de avizare/plată a cererilor de plată înregistrate pentru alți asigurători în faliment.

Fondul a procedat, conform legislației, la preluarea evidențelor complete ale dosarelor de daună precum și a evidențelor tehnico-operative și contabile de la asigurător, pentru a putea analiza cererile de plată înregistrate la Fond.

Până la data de 16 Mai, FGA a recepționat un număr de 71.774 cereri de plată, pentru Euroins SA. Dintre acestea, Fondul a înregistrat 38.492.

Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvență, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

 

sursa bugetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare