Vesti importante pentru milioane de români: sprijin suplimentar prin cardurile de energie

SOCIAL. În acest an, Guvernul a implementat o serie de măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili, oferindu-le vouchere și beneficii. Una dintre aceste inițiative a fost lansarea cardurilor de energie, care au ajuns la peste patru milioane de români în nevoie.

Beneficiarii se pregătesc să primească a doua tranșă de sprijin financiar. Aceasta constă într-o sumă de 700 de lei, ce poate fi utilizată pentru achitarea mai multor servicii și bunuri necesare. Printre acestea se numără costurile pentru electricitate, energie termică în cadrul sistemelor centralizate de termoficare, gaz, butelii, lemne de foc și alte materiale de încălzire.

Potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, următoarea tranșă de 700 de lei va ajunge la beneficiari în luna septembrie. „Din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a subliniat fostul ministru.

În consecință, în doar câteva săptămâni, cardurile de energie vor fi creditate cu suma menționată anterior. Prima tranșă de sprijin financiar a fost distribuită beneficiarilor în luna februarie a acestui an. Până în prezent, au fost emise peste două milioane de astfel de carduri de energie. Sprijinul oferit poate fi utilizat până la data de 27 decembrie 2023.

Printre beneficiarii acestor carduri se regăsesc pensionarii cu vârste de peste 60 de ani și cu venituri sub 2.000 de lei. De asemenea, sprijinul financiar este acordat și pensionarilor de invaliditate cu venituri lunare similare.

Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare sub 2.000 de lei, beneficiază, de asemenea, de acest sprijin. Cardurile de energie au fost distribuite și familiilor care primesc alocație de susținere, precum și persoanelor care beneficiază de ajutor social cu venituri sub 2.000 de lei.

Utilizarea cardului de energie pentru efectuarea plăților se poate realiza în trei modalități: prin intermediul angajaților Poștei Române, la oficiul poștal sau online pe site-ul serviciului poștal. „Mai mult de o treime din beneficiari au efectuat plăți fără a părăsi domiciliul.

Acest lucru a fost posibil fie prin utilizarea platformei online de plată oferite de Poșta Română, fie prin solicitarea factorului poștal la domiciliu și efectuarea plății cu sprijinul acestuia. Faptul că au existat aceste trei variante de plată, dintre care două permit plata de la domiciliu, reprezintă cu adevărat un succes”, a afirmat fostul ministru Marcel Boloș.

Această tranșă de sprijin financiar va reprezenta ultima ofertă a Guvernului pentru plata acestor servicii și bunuri. Se cuvine să reamintim că, începând cu anul 2024, cardurile de energie vor înceta să mai fie acordate. Anunțul a fost făcut în luna iunie de către fostul ministru Boloș, în cadrul Observator News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare