Vicecampioană mondială – Giulia Safina Popa, puștoaica minune a tenisului românesc

SPORT. A doua jucătoare a clasamentului Tennis Europe la U14 și proaspăta finalistă a turneului Les Petits As (Franța) – Giulia Safina Popa (13 ani) și-a dezvăluit ambițiile și planurile de viitor.

Giulia a crescut la Oradea, într-o familie pasionată de tenis, o admiră pe Simona Halep și are un vis comun cu ea – să semneze un contract cu Nike sau cu Lacoste.
În acest moment, Giulia este sprijinită financiar doar de familia ei pentru cheltuielile de la turnee, și are nevoie de ajutor pentru a ajunge în competițiile senioarelor. Aceast lucru nu este un impediment în cariera ei și își pastrează încrederea că va ajunge departe.

După finala U14 a prestigiosului turneu Les Petits As – Le Mondial Lacoste Sportiva, Giulia a vorbit pentru ProSport după ce a, inclus în calendarul Tennis Europe: 5-7, 1-6 cu Anna Pushkareva, favorita 5 a tabloului de simplu.
Ea este antrenată de tatăl ei, Lucian Popa și e legitimată la CSM Oradea.
Anul trecut, după ce a reușit să câștig turneul de Supercategory din Suedia, fiind prima jucătoare din România triumfătoare acolo, și-a propus ca obiectiv să câștige și Les Petits As.

Anul trecut nereușind să intre nici măcar in calificări, a aflat cât de mare și important este acest turneu doar după ce a văzut “cu ce se mănâncă”.
Faptul că a reușit să joace finala, cu 3000 de spectatori în tribună, este pentru ea și echipa ei cea mai mare realizare de până acum.
A devenit a patra româncă, în cele 41 de ediții, care ajunge în finala acestui turneu.

Următoarea competiție la care va participa este calificarea la Winter Cup în Polonia, unde va participa împreună cu lotul României. Pe urmă va participa la turneul de categoria 1 Timesson din Franța, iar apoi va încerca să-și îmi apere titlul obținut anul trecut la turneul de supercategory din Suedia!
După aceste turnee, obiectivul propus este să devină numărul 1 în clasamentul Tennis Europe U14 și să-și mențină prima poziție în clasamentul Race U14. Din aprilie, va juca doar turnee ITF U18.

Giulia a primit deja o invitație pe un tablou WTA de 25.000 de dolari în SUA, dar va putea participa la astfel de turnee doar după ce împlinește 14 ani, în luna noiembrie!
Din martie va începe turneele ITF și apoi și-a setat atingerea unui obiectiv: calificarea la 14 ani la turneul de junioare de la Roland Garros.

Momentan, singura susținere financiară este exclusiv din partea familiei ei și un contrat cu Yonex pentru rachete! Rezultatele ei cu siguranță vor atrage noi sponsori.
De la 6 ani, de când a început tenisul, se antrenează doar la Oradea și doar cu tatăl ei! El se ocupă de tot: antrenamente, pregătire fizică, turnee.
Pregătirea fizică o face cu Marius Marinău și Dana Marinău, atunci când este acasă.

Visul ei, ca visul oricărui jucător, este să fie câștigătoare de Grand Slam și să ajungă cea mai bună din lume!

Îi urăm succes în continuare și multă baftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare