VICTIME COLATERALE ALE FERMEI DIN UNGHENI – Noi focare de gripă aviară în 3 localități din județul Mureș: aproape 700 de păsări, eutanasiate

0
725

GRIPA AVIARĂ – FOCARE. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat depistarea a 3 noi focare de gripă aviară în judeţul Mureş, după ce săptămâna trecută a anunțat un mare focar, la o fermă din orașul Ungheni, unde au fost eutanasiate 180.000 de păsări. Cele 3 noi focare de gripă aviară au fost depistate în urma verificărilor trasabilității păsărilor comercializate din exploataţia comercială din Ungheni și sunt în gospodării ale populației din localitățile Sântana, Cozma şi Grebenişu de Câmpie.

 

687 de păsări (cumpărate de proprietari de la ferma din Ungheni) din 4 gospodării din localitățile mureșene (Sântana, două focare cu 349 și 31 păsări, Cozma – un focar cu 188 de păsări şi Grebenişu de Câmpie – un focar cu 119 păsări) au fost eutanasiate, ecarisate și micor-fermele au fost curățate și dezinfectate. În jurul focarelor s-a delimitat o zonă de protecţie pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km, unde s-au luat măsuri de restricţie severe de circulaţie a persoanelor, a animalelor şi a mijloacelor de transport, a mai transmis ANSVSA.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ