Victimele violenței domestice vor primii 30 de vouchere de la Stat în cel mult 72 de ore

AJUTOR. De-a lungul a 19 ani, România a avut o lege menită să ofere ajutor victimelor violenței domestice, însă fără suport financiar. Recent, statul a hotărât să acorde vouchere pentru aceste victime, odată cu creșterea semnificativă a cazurilor de agresiune în familie în ultimele luni.

Statul se angajează să ofere un total de 30 de vouchere pentru victimele violenței domestice, valorând 16.500 de lei.

Aceste vouchere destinate victimelor violenței domestice vor fi eliberate doar după ce o comisie specială va analiza cazul în cauză, iar persoana în suferință va primi un răspuns în cel mult 72 de ore.

Voucherele oferite de stat au menirea de a ajuta cu cheltuieli urgente și imediate. Astfel, victimele violenței domestice vor avea posibilitatea să utilizeze acești bani pentru necesități precum îmbrăcăminte, hrană, medicamente, produse sanitare și altele.

Statul român se angajează să acorde vouchere în valoare de până la 16.500 de lei, echivalentul a cinci salarii minime brute pe țară.

Conform datelor oficiale, în cursul anului 2022, România a înregistrat peste 70.000 de cazuri de violență domestică. De-a lungul ultimilor patru ani, s-a propus introducerea unui ajutor financiar pentru aceste victime, dar până în prezent nu a fost dezvoltată o metodologie concretă pentru punerea în aplicare a acestei măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare