Victorie sonoră a mureșencei Erika Szakács – Câștigătoarea concursului The Voice din Ungaria

PREMIU. Szakács Erika, născută la Târgu Mureș, a câștigat competiția muzicală The Voice din Ungaria. În finala de sâmbătă seara, transmisă de RTL, cei trei cei mai buni concurenți s-au confruntat, iar datorită voturilor telespectatorilor, cântăreața în vârstă de 18 ani a plecat acasă cu premiul mare.

Erika Szakács a primit ovațiile juriului pentru prima ei producție cu piesă proprie, iar conform lui Manuel, alegerea piesei a fost asemănătoare cu melodia finală dintr-un film Disney. Mentorul ei, Miklósa Erika, cântăreață de operă laureată cu premiile Kossuth și Liszt Ferenc, a subliniat că au ales o piesă care, pe lângă frumosul ei timbru vocal, transmite și emoții.

Privind înapoi la propria ei performanță, ardeleanca a explicat că inițial i s-a părut că nu va putea cânta “cu adevărat bine” cu această melodie, dar în timpul repetițiilor a realizat că piesa nu este ușoară, iar ritmul lent i-a permis să-și exprime mai bine sentimentele. Erika Szakács a declarat că este mulțumită de performanța sa în finală, reușind să ofere o producție după gustul ei. Mentorul ei a confirmat acest lucru, spunând că tânăra părea sincer fericită pe scenă.

Într-un interviu acordat anterior, concurenta a vorbit despre cum s-a simțit pe scenă la The Voice. A recunoscut că experiența sa anterioară de la X-Factor a fost de mare ajutor în depășirea emoțiilor, dar totuși, a fost tensionată înainte de a urca pe scenă. Cu toate acestea, pe măsură ce începea să cânte melodia, se lăsa purtată de muzică, iar lumea din jurul ei dispărea complet. Împreună cu Miklósa Erika, au discutat despre ce tip de muzică i s-ar potrivi și cum și-ar putea arăta cel mai bine talentul înainte de fiecare interpretare. Tânăra a încercat să nu-și obosească prea mult vocea, petrecând aproximativ 1-2 ore pe zi exersând piesele.

Din duetul susținut în finală alături de mentorul ei, s-a putut observa cât de apropiate sunt. “Cu Miklósa Erika, practic, avem o relație de mamă și fiică. Este ca o a doua mamă. O admir foarte mult și, dacă am vreo problemă, pot să-i vorbesc cu încredere. Mă susține în tot ceea ce fac”, a spus Erika Szakács.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare