Vine vine Halloween-ul! Transilvania și Bucureștiul, în topul celor mai bântuite locuri de vizitat din Europa

TURISM. În preajma sărbătorii de Halloween, site-urile de turism Big 7 Travel și EnjoyTravel.com s-au asociat pentru a întocmi o listă cu cele mai bântuite 25 de locuri de vizitat din Europa, iar două destinații din România se află pe ea: celebra regiune Transilvania și capitala București.

Transilvania, cunoscută mai ales pentru legenda Dracula care o înconjoară, ocupă locul 10 pe listă. Regiunea găzduiește, de asemenea, unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din România – pădurea Hoia Baciu și reputația sa de activitate paranormală.

“Transilvania este cel mai bine cunoscută pentru că este casa lui Dracula. De fapt, mulți oameni nici măcar nu știau că Transilvania este un loc real sau că Dracula a fost de fapt o persoană. Dar ambele sunt foarte reale, însă, când vine vorba de cât de real este elementul supranatural al acesteia… ei bine, asta depinde de tine. Există câteva puncte notabile de activitate paranormală în regiune, și anume Castelul Bran. Acesta este cel mai faimos obiectiv, asociat cu Dracula al lui Bram Stoker. S-ar putea să fie un pic cam șmecher acum, dar încă se spune că este bântuit de trecutul său medieval brutal. Cel mai bântuit loc din zonă, și unul dintre cele mai bântuite locuri din România, este terifianta Pădure Hoia-Baciu. Fie că crezi sau nu în activități paranormale, nu poți nega înfiorarea acestei păduri sinistre”, se arată în descrierea Transilvania.

Cele două site-uri de călătorii au adăugat pe lista lor și Bucureștiul pentru “trecutul său înfiorător” și locurile bântuite.

“Folclorul, legendele și poveștile înfricoșătoare sunt comune în București, un oraș frumos cu un trecut înfiorător. Una dintre cele mai cunoscute povești este cea a Mănăstirii Chiajna. Se crede că mănăstirea este blestemată și, fie că credeți sau nu, aici au avut loc mai multe crime. Potrivit rapoartelor, poliția a pus crimele pe seama “blestemului Chiajna”. Un alt obiectiv înfiorător este Hotelul Cisimigu, despre care se spune că este bântuit de spiritul unei femei care a murit pe vremea când clădirea era un cămin universitar. Se spune că se pot auzi țipetele ei de sub lift. Există alte câteva bântuiri în tot orașul – tururile cu fantome sunt o activitate turistică foarte populară.”

York, în Anglia, este cea mai înfricoșătoare destinație, potrivit Big 7 Travel și EnjoyTravel.com, care îl descriu ca fiind “nu doar cel mai bântuit loc din Europa, ci și unul dintre cele mai bântuite orașe din lume”. Top trei este completat de Tallinn, Estonia și Bruges, Belgia. Lista completă este disponibilă aici: https://www.enjoytravel.com/en/travel-news/places-to-visit/most-haunted-places-in-europe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare