Vinuri românești premiate cu 18 medalii la Mundus Vini International Wine Award 2022

PREMII. Vinurile românești au fost premiate cu 18 medalii la cea de-a 31-a ediție a Mundus Vini International Wine Award, una dintre cele mai importante competiții de acest gen la nivel mondial.
 
Vinificatorii autohtoni au primit 10 medalii de aur și 8 medalii de argint în cele 79 de probe ale competiției. Domeniile Averești au câștigat titlul Best in Show, iar vinurile sale Feteasca Regală și Busuioaca de Averești Diamond Selection au primit medalii de aur pentru că s-au numărat printre cele mai apreciate vinuri din recolta din acest an.
Vinurile românești au fost premiate cu 18 medalii la cea de-a 31-a ediție a Mundus Vini International Wine Award, una dintre cele mai importante competiții de acest gen la nivel mondial.
 
Cramele Recaș a fost cel mai mare câștigător al României, primind două medalii de aur pentru Solo Quinta 2021 și Speis & Trank Pinot Grigio. De asemenea, a obținut cinci medalii de argint pentru alte câteva vinuri.
 
“Vinul a fost întotdeauna un domeniu foarte complex și dinamic, pentru care România este pregătită – vinurile noastre sunt extraordinar de bune, obținute din soiuri rare, unice, care merită să fie cunoscute atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat Mircea Niculescu, Senior Wine Buyer la Carrefour România. Acesta a mai adăugat că cele 18 medalii reprezintă încă un pas în punerea vinurilor românești pe harta internațională.
 
Ediția din acest an a concursului Mundus Vini a avut loc între 1 și 4 septembrie la Neustadt și a cuprins un masterclass introductiv și o degustare de vinuri pentru cele mai bune vinuri. În cadrul degustării au fost prezentate șase soiuri de vinuri românești, și anume Fetească regală, Fetească albă, Fetească neagră, Busuioacă de Bohotin, Zghihara de Huși și Busuioacă de Bohotin. În total, 28 de vinuri românești au fost degustate de jurați. Unele au fost incluse în Deschidem Vinul Românesc, un program național care are ca scop promovarea vinului românesc la nivel internațional.
 
Vinurile premiate la cea de-a 31-a ediție a concursului Mundus Vini provin din 33 de regiuni viticole renumite și au fost degustate și evaluate profesional de un juriu format din 130 de experți. 23 dintre acestea au primit cea mai înaltă distincție, Grand Gold, iar 980 de vinuri au primit medalia de aur pentru calitatea lor extraordinară.
 
Italia a fost țara cu cele mai multe premii, adunând 413 medalii în total, urmată de Spania (334) și Germania (192).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare