VOLUNTARIAT – Studenți de la Institutul Medico-Militar Târgu Mureș, voluntari în sistemul medical pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19

0
548

DECIZIE. În urma unui ordin al ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, Direcţia Medicală a MApN a dispus măsuri pentru suplimentarea forţelor şi mijloacelor puse la dispoziţia sistemului medical pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

 

Printre aceste măsuri este și sprijinul pe care începând de mâine, 2 noiembrie 2020, studenți din anul 2 și 3 de la Institutul Medico-Militar (IMM) Târgu Mureș vor sprijini Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş în desfăşurarea anchetelor epidemiologice. Conform MApN, studenții de la IMM Târgu Mureș vor activa pe bază de voluntariat în cadrul call-center-ului operaţionalizat de DSP Mureș.

 

De asemenea, 17 studenţi din anii 4, 5 şi 6 de la IMM Târgu Mureş s-au înscris pentru a-şi desfăşura activitatea în spitalele militare din ţară, în facilităţile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI, repartizarea acestora urmând să se facă în funcţie de nevoile unităţilor medicale.

 

Secția din Târgu Mureș a Institutului Medico-Militar asigură pregătirea medico-militară a studenților militari de la facultățile de medicină, medicină dentară și farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade”. Aceștia urmează cursurile UMFST Târgu Mureș și cursurile din modulul de pregătire medico-militară.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ