Vouchere gratuite pentru milioane de românii! 1.400 de lei intra direct pe card

ECONOMIC. Anul 2023 începe cu vești bune. Milioane de români vor primi vouchere gratuite în 2023. În total 1.400 de lei vor intra direct pe card, în două tranșe.

Românii considerați persoane vulnerabile (cei cu pensii mici, copiii și adulții cu handicap, cei care provin din familii care au alocație de susținere etc) vor primi în 2023 un ajutor de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Ajutorul vine sub forma unui „card de energie”, mai exact un voucher tipărit care conține un cod de bare.

Poșta Română este cea care va asigura serviciile de emitere, distribuire și încărcare a cardurilor, dar și efectuarea plăților prin mandat poștal.

În baza cardului de energie, clienții vulnerabili vor putea deconta factura de energie indiferent de natura acesteia (energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale pentru încălzire) în limita a 8 mandate poștale/loc de consum, pe durata programului de sprijin.
Prima tranșă de bani, în valoare de 700 de lei va fi acordat în luna februarie a anului 2023. În luna septembrie, românii vor primi și cea de-a doua tranșă din acest ajutor.

Prețul final la energie electrică a crescut cu 600% în ultimele luni, iar la gaze naturale cu peste 535%. Prețul pentru energia termică a ajuns la o valoare mai mare de 400 de lei/Gcal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare