Vreme rea până la sfârșitul săptămânii. ANM anunță Cod Galben de ninsori și temperaturi extreme în circa 15 județe

METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că până sâmbătă, 8 aprilie, vremea se menține deosebit de rece, iar temperaturile pot ajunge cu până la 12 grade sub media anuală a acestei perioade.

Un ciclon mediteraneean în curs de formare ce va purta precipitații semnificative va afecta începând cu noaptea de joi spre vineri zona de sud, est și sud-est a României. Astfel, în unele regiuni, mai ales zona subcarpatică a Meridionalilor și în Carpații Meridionali, ninsorile vor forma straturi semnificative de zăpadă, chiar și de jumătate de metru, spun meteorologii. De asemenea, în Capitală vor fi ninsori dar și precipitații mixte. Totodată, Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, spune că în zona Câmpiei Bărăganului se vor crea condițiile pentru viscol.

În nordul țării se vor înregistra precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-55 km pe oră, îndeosebi în sudul și estul României, dar și la munte.

ANM a emis de asemenea o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru miercuri, până la ora 23.00 în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze cuprinse între 55-65 km pe oră.

Meteorologii mai anunță că până joi, la ora 14.00, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse între 55 și 60 km pe oră, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20-25 de litri/mp.

De asemenea, ANM a emis Cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și strat gros de zăpadă până joi, la ora 14.00, pentru județele Botoșani, Iași, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău

În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de cuprinse între 55 și 75 km pe oră, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula între 30 și 50 l/mp.

Episodul acesta va dura până sâmbătă. În momentul de față, acesta se conturează a fi intervalul critic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare