Vremea pentru perioada 24 iunie – 15 iulie 2024 – al doilea val de caniculă

METEO. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 iunie – 15 iulie 2024. Potrivit specialiștilor, valul de căldură se va extinde și se va intensifica, iar disconfortul termic va crește în cea mai mare parte a țării.

24 iunie – 1 iulie 2024:

  • Temperaturi: Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
  • Precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nordice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

1 – 8 iulie 2024:

  • Temperaturi: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.
  • Precipitații: Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

8 – 15 iulie 2024:

  • Temperaturi: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.
  • Precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
  • În Banat, Oltenia și Muntenia va fi caniculă, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori de la mijlocul acestei săptămâni.
  • Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și pe alocuri cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină și vijelii, cu precădere după-amiaza și seara, la munte, în nordul, centrul, estul și sud-estul teritoriului.

Luna iulie se anunță a fi extrem de caldă, continuând tendința din iunie. Cetățenii sunt sfătuiți să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător. ANM va continua să monitorizeze situația și să emită avertizări în caz de necesitate pentru a proteja sănătatea publică și mediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare