Vremea se schimbă în România, transmit meteorologii. Ce temperaturi vor fi la începutul acestei săptămâni și când revine canicula?

METEO. După valul de caniculă care a afectat România în zilele recente, acum țara se pregătește să intre într-o perioadă de răcire considerabilă. Temperaturile vor coborî sub nivelurile normale pentru această perioadă în diverse regiuni ale țării.

La începutul acestei săptămâni, o masă de aer rece va aduce o răcire semnificativă, în special în nord, vest și centru, dar și în sud, unde temperaturile vor fi mai scăzute în comparație cu zilele anterioare, dar totuși normale pentru acest interval de timp.

Potrivit prognozei meteo emise de ANM pentru intervalul 7 august – 4 septembrie, valorile termice vor înregistra o scădere în întreaga țară, cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-vestice.

Luni, 7 august, temperaturile vor ajunge la 30 de grade doar în sud-est, în timp ce în regiunile intracarpatice vor oscila între 22 și 25 de grade. De asemenea, ploi se vor înregistra în cursul nopții în Oltenia.

Marți, precipitațiile se vor extinde către Muntenia, sudul Moldovei, precum și anumite zone din nordul țării și Dobrogea. De asemenea, în noaptea de marți spre miercuri, regiunile Transilvania, Bucovina și Maramureș vor resimți o răcire semnificativă, cu minime sub 8-9 grade Celsius.

Miercuri, temperaturile vor oscila între 22 și 29 de grade, cu ploi prezente în special în jumătatea nordică a României. Zona litoralului va simți și ea vremea răcoroasă, cu temperaturi între 16 și 20 de grade în timpul nopții și între 25 și 29 de grade în timpul zilei.

Meteorologii prevăd că această perioadă de răcire va fi de scurtă durată, deoarece valorile termice vor crește din nou peste 35 de grade Celsius în special în jumătatea sudică a țării, începând cu sfârșitul săptămânii.

În ceea ce privește avertizările meteorologice, în județul Buzău se așteaptă rafale de vânt ce pot depăși 70-75 km/h, cu afectare locală în localitățile Nehoiu, Pătârlagele, Lopătari, Gura Teghii, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Colți, Bozioru și Chiliile. Avertizarea meteo este valabilă până la ora 15:00.

În județele Constanța și Tulcea, vântul va sufla cu intensitate crescută, cu rafale ce pot depăși 55-60 km/h. Codul galben de avertizare este în vigoare până la ora 14:00, conform informațiilor meteorologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare