WHAT’S UP, DOC? – New-entry în Regatul Achizițiilor Publice din Tîrgu Mureș, 180.000 de euro și un exemplu clasic de agreat la pușculița publică: vânzătorul tip „șaorma cu de toate”

INVESTIGAȚIE. Uite, asta înseamnă să fi agreat și abonat în același timp! Adică să ai un sereleu de apartament cu un singur angajat și să vinzi Primăriei Tîrgu Mureș în primele șapte luni din 2018 de două ori mai mult decât cifra de afaceri din toată istoria de cinci ani a firmei.

 

Fără număr, fără fereală, orice, ca-ntr-o strategie similară rețetei de “șaorma cu de toate” de la buticul din colț: covoare, perdele, mașină de gheață, oglinzi, sticle, server media cu modulator, agrafe, să repari Casa lui Moș Crăciun și să proiectezi piste de biciclete. Laser, frate!

 

What’s Up, Doc?

 

Povestea care urmează pare amuzantă, dacă n-ar fi vorba de strategia mirositoare prin care se-mpart cu bonomie banii publici din pușculița orașului. În acest an, Primăria Tîrgu Mureș, condusă magistral de primarul Dorin Florea, a cumpărat, de cele mai multe ori prin achiziție directă, în valoare de peste 180.000 de euro, perdele, draperii, mașină de gheață, server media cu modulator de proiectare, covoare, oglinzi și diverse tipuri de sticlă de la sereleul local Freead Construct, firma care repara Casa lui Moș Crăciun: bonus, contract pentru studii de piste de biciclete.

 

Cine Doamne-iartă-ne e-n spatele acestui sereleu din Tîrgu Mureș de care până acum n-a auzit nimeni, înființat în urmă cu cinci ani și care în primii patru ani n-a avut nici măcar un angajat? Cine e firmulița asta care până mai ieri abia-și ducea zilele și care în acest an a bifat o medie de un contract lunar, ca ovulația, cu Primăria condusă de Dorin Florea, multe dintre acestea fiind prin cumpărare directă?

 

Cine e strategul ăsta economic care reușește să monteze căsuțe din lemn, să le rindeluiască, să bată-un cui, să vândă covoare, mașini de produs gheață, perdele, draperii, sticle, servere și să facă și piste de biciclete, totul cu un singur angajat? Cine e administratorul ăsta atât de important de ditamai Primăria atunci când are de cumpărat covoare, oglinzi și perdele merge direct, așa cum e normal, la o firmă de construcții? Și, mai ales cine e în spatele acestor contracte care totalizează numai în prima jumătate a anului o sumă de  ori mai mare decât toată cifra de afaceri de la începutul firmei?

 

Marea Îndestulare

 

Cine e descurcărețul care a bifat deja în 2018: 3.764,56 de lei pentru montare-demontare și reparații ale Căsuței lui Moș Crăciun (plata a fost efectuată în 18 ianuarie 2018), 123.200 de lei pentru server media integrat cu modulator proiectare (contractul nr. 47/20 aprilie 2018), 4.050 de lei pentru mașină de gheață (poate o anticipare pentru crâșma pe care Primăria vrea să și-o facă pe Platoul Cornești, că mă gândesc că nu beau șefii șprițuri la birou – contractul nr. 51/27 aprilie 2018), 146.000 lei pentru reparații căsuțe (contractul nr.92/6 iunie 2018), 57.134 pentru covoare și oglinzi (contractul nr. 120/10 iulie 2018), 76.220 de lei pentru perdele, draperii și galerii (contractul nr. 121/10 iulie 2018), 89.950,50 lei pentru diverse tipuri de sticle (contractul nr. 132/19 iulie 2018). Totul a culminat cu cei 335.979,80 lei (echivalentul a peste 72.000 de euro) pentru… studii și proiecte pentru piste de biciclete (contractul nr. 134/19 iulie 2018). Cine e băiatul ăsta care, de unul singur, are contracte de la Primăria Tîrgu Mureș de 836.298,86 lei, echivalentul a peste 180.000 de euro?

 

Adică, doar într-o jumătate de an, descoperind Cornul Abundenței coordonat de edilul Florea, firmulița asta a produs cu mult mai mult decât în toată existența sa de cinci ani. Bine, nu vă mai ținem în suspans, vă dăm un nume: Adrian Câmpean, administrator Freead Construct. Și ce-i cu asta? Nimic. Doar am dorit să vă semnalăm un new-entry în panoplia băieților deștepți care atentează la titlul oficial de Regii Achizițiilor Publice coordonate de primarul Florea. Toată lumea lămurită?

 

GRUPUL de INVESTIGAȚII msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare