Windows 24H2: cea mai controversată actualizare Windows din ultimii ani

IT.. Microsoft pregătește lansarea Windows 24H2, o actualizare care promite să fie cea mai controversată din ultimii ani, datorită schimbărilor radicale ce vor modifica profund experiența de utilizare a PC-urilor. Aceste modificări, centrate pe integrarea avansată a inteligenței artificiale, vor transforma modul în care interacționăm cu sistemul de operare.

AI-ul copilot devine noul centru al experienței Windows

Una dintre cele mai importante schimbări este introducerea AI-ului Copilot, care va deveni punctul central al experienței Windows, eclipsând chiar și meniul Start. Microsoft a petrecut ultimele luni convingând partenerii OEM să introducă o tastă dedicată Copilot pe viitoarele generații de laptopuri. De fapt, această “tastă nouă” va fi o tastă existentă care va fi deturnată pentru noul rol, chiar cu riscul de a nemulțumi utilizatorii care se bazau pe funcția originală a acestei taste.

Aplicații eliminate: Cortana și WordPad

Pe lângă promovarea Copilot, Microsoft a decis să elimine anumite aplicații considerate „indezirabile”. Cortana, asistentul virtual care nu a reușit să câștige popularitate, va fi înlocuit de Copilot. De asemenea, WordPad, un editor de text vechi și demodat, va dispărea, utilizatorii fiind încurajați să folosească suita Office 365 și Notepad. Notepad a evoluat semnificativ în ultima vreme, integrând suport pentru tab-uri, funcție autocorrect și opțiuni de formatare a textului, devenind astfel o alternativă viabilă pentru editarea simplă.

Nostalgia utilizatorilor vechi

Pentru utilizatorii de modă veche, aceste schimbări pot părea drastice și poate chiar blasfemice. Notepad a fost mereu apreciat pentru simplitatea sa, utilizat frecvent pentru citirea fișierelor Readme sau editarea codului fără riscul de a altera documentul. Cu toate acestea, Microsoft mizează pe evoluție și integrarea noilor tehnologii pentru a îmbunătăți productivitatea și funcționalitatea sistemului de operare.

Disponibilitate și Testare

Modificările aduse de actualizarea Windows 24H2 (Build 26100.712) sunt deja disponibile pentru evaluare în versiunea Release Preview, prin canalul de actualizare Windows Insiders. Aceasta oferă utilizatorilor ocazia să testeze noile funcții și să ofere feedback înainte de lansarea oficială.

Alte aplicații eliminate

Pe lângă Cortana și WordPad, alte aplicații care vor dispărea includ Tips, un sistem de recomandări și informații utile pentru utilizatorii care au nevoie de ajutor în utilizarea funcțiilor mai complexe ale Windows. Deși aceste eliminări pot părea drastice, Microsoft crede că noile tehnologii și aplicații vor oferi utilizatorilor o experiență mai fluidă și mai integrată.

Microsoft Paint îmbogățit cu tehnologii AI

O veste bună pentru utilizatori este că Microsoft Paint va rămâne în continuare în Windows și va beneficia de noi funcții bazate pe AI. Astfel, utilizatorii vor putea să-și completeze lipsa de creativitate cu ajutorul unui AI care să genereze doodle-uri și alte elemente grafice.

Windows 24H2 aduce schimbări semnificative și controversate, dar Microsoft este hotărât să integreze AI-ul în centrul experienței Windows, eliminând în același timp aplicațiile considerate învechite sau nepopulare. Cu toate că aceste modificări pot întâmpina rezistență din partea utilizatorilor tradiționali, direcția clară spre inovație și eficiență ar putea redefini standardele de utilizare ale PC-urilor pentru mulți ani de acum înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare