Zile de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș. Capitolul 2023: ȘCOALA!

CULTURĂ. ”CITIM CU VOCE TARE!”
Cele 15 zile de lectură cu voce tare care au legat Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI – de Ziua Națională a Lecturii s-au bucurat de un real succes. Liniștea bibliotecii a fost învăluită de sute de voci care au citit împreună.
Peste 100 de cadre didactice au răspuns provocării noastre, astfel peste 1000 de elevi și preșcolari au venit la Bibliotecă să citească cu voce tare împreună cu bibliotecarele. Totodată am răspuns (în limita posibilităților strâns legate de timp) invitațiilor unor școli de a participa la întâlniri de lectură în sălile de clasă, uneori chiar și prin intermediul platformelor on-line. În toate spațiile din biblioteca noastră care se pretau la primirea de invitați au răsunat voci de lectură. Au venit în bibliotecă elevi din 35 de unități de învățământ din județ, unii pentru prima dată, alții au mai fost și au descoperit noutăți acum.

Printre surprizele campaniei se numără faptul că pentru mulți copii din 10 localități dinafara Tîrgu-Mureșului, aceasta a devenit motivul excursiei cu destinația Biblioteca! O altă surpriză o reprezintă participarea numeroasă a elevilor din peste 10 licee și colegii. Pentru aceasta adresăm mulțumiri partenerului nostru de nădejde, Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Toți participanții au avut acces la sute din cele peste 1 milion de documente aflate în fondul bibliotecii mureșene și au citit din cărți aparținând variilor domenii, dincolo de literatură clasică și contemporană. Am citit împreună chiar și din publicații periodice, albume de artă, jurnale de călătorii sau enciclopedii. Pe lângă lectură, oaspeții noștri au pătruns prin tainele și spațiile dedicate cărții și misiunii de bibliotecar.
Cartea, Lectura și Biblioteca au adus (și continuă să aducă) împreună iubitorii de cultură, de cuvânt scris, de înțelepciune. În plus, prin această campanie suntem convinși că am reușit să creștem numărul acestor iubitori și să arătăm tuturor că Lectura, Cartea și Cuvântul fac parte din cotidianul nostru interior!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare