ZIUA EROILOR – Ceremonial militar la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș

0
92

COMEMORAREA EROILOR. Joi, 2 iunie 2022, de la ora 12.00, la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș are loc ceremonia militară de comemorare a Zilei Eroilor. Evenimentul este organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Garnizoana Târgu Mureș, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și al Primăriei Orașului Iernut.

 

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională care îi comemorează pe cei care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România, Ziua Eroilor se comemorează, încă din anul 1920, de Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, la 40 de zile de la Sfintele Paşti (stabilită prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ