ZIUA EROILOR – Ceremonie militară la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş

0
477
monument oarba de mures

CELEBRARE. Joi, 6 iunie, începând cu ora 12.00, cu ocazia celebrării Zilei Eroilor, la Iernut au loc ceremonii militare şi religioase la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş, urmată de un recital de poezie patriotică susţinut de Lucreţia Mărginean.

 

Evenimentul, organizat de Garnizoana Târgu Mureș, Instituţia Prefectului Mureş şi Primăria Iernut, se va încheia cu defilarea gărzii de onoare. Ziua Eroilor a fost proclamată ca sărbătoare naţională a poporului român în anul 1995, fiind celebrată în ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiţiei româneşti.

 

Conform legii, autorităţile publice, instituţiile şi cetăţenii ţării au îndatorirea de a păstra şi de a întreţine monumentele eroilor şi locurile lor de veci ale eroilor din oricare state care au căzut în luptă pe teritoriul României.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ