Ziua mondială a bicicletei celebrată la Târgu Mureș cu evenimentul Cycle4GlobalGoals

EVENIMENT. În luna iunie, Târgu Mureș va găzdui o nouă ediție a evenimentului Cycle4GlobalGoals, parte dintr-o inițiativă națională ce se desfășoară în 15 orașe din România, în colaborare cu numeroase organizații neguvernamentale și Ambasada Regatului Țărilor de Jos.

Evenimentul își propune să promoveze un mod de viață sustenabil prin mersul pe bicicletă, contribuind astfel la reducerea congestiilor de trafic și la diminuarea poluării aerului, în special în zonele urbane aglomerate. Orașele participante, precum București, Brașov, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Drobeta Turnu Severin, și Sibiu, vor organiza diverse activități pentru a aduce împreună comunitățile locale.

Pe 3 iunie, de Ziua Mondială a Bicicletei, elevii și profesorii din patru școli din Târgu Mureș sunt invitați să participe la acțiunea „Bicibus”. Inițiativa își propune să promoveze mobilitatea activă și să încurajeze copiii să folosească bicicleta pentru a ajunge la școală.

Detaliile Bicibus:

  • Start: Ora 7:25, din cartierul Unirii – magazinul Darina.
  • Ruta: Unirii – Aleea Carpați – Liceul cu Program Sportiv – Colegiul Național de Artă – Liceul Teoretic Bolyai Farkas.
  • Stații intermediare: Elevii se pot alătura pe parcurs în trei stații, unde vor fi așteptați de voluntari la orele stabilite.

Înscrieri: Cei interesați trebuie să completeze formularul online până pe 30 mai: Formular de înscriere.

Un studiu de mobilitate școlară realizat de Fundația Comunitară Mureș arată că numărul liceenilor care folosesc bicicleta pentru deplasarea la școală a scăzut de la 12% în 2013 la 5% în 2023, deși 49% dintre liceeni locuiesc la mai puțin de 3 km de școală. Pentru a încuraja mersul pe bicicletă, este esențial ca administrația locală, autoritățile publice, instituțiile de învățământ și ONG-urile să colaboreze pentru a extinde și îmbunătăți infrastructura velo și pentru a desfășura campanii de promovare și conștientizare.

Organizatorii încurajează participarea autorităților locale și a întreprinderilor mici și mijlocii pentru a sprijini evenimentul. Organizațiile locale și antreprenorii care promovează obiectivele de dezvoltare durabilă sunt invitați să se implice și să devină modele inspiraționale.

Vizitați site-ul evenimentului Cycle4GlobalGoals sau contactați organizatorii la adresa de e-mail muresonbike@fcmures.org.

Contact:

Hai să pedalăm împreună spre un viitor mai verde, mai sănătos și mai sustenabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare