Ziua Mondială a Șopârlelor este sărbătorită în fiecare an pe 14 august

SĂRBĂTOARE. Chiar dacă această zi nu este foarte cunoscută, totuși este sărbătorită mai ales în USA, în școli, parcuri și de către pasionații de reptile, fiind principalele grupuri care sărbătoresc acest eveniment. Evenimentele educative și distractive rămân puncte de atracție ale sărbătorii. Pasionații de reptile folosesc internetul pentru a răspândi informații despre dragostea lor pentru aceste creaturi solzoase. Ziua nu a fost adoptată de organizații de conservare la nivel înalt, cum ar fi Fondul Mondial pentru Natură (W.W.F.). În schimb, este axată în principal pe conștientizarea reptilelor ca animale de companie.

Ca multe sărbători mai neobișnuite, originile Zilei Mondiale a Șopârlelor sunt neclare. Specia se află în declin în întreaga lume din cauza ignoranței și lipsei de atenție. Deși ziua poate fi despre șopârle, nu putem rata ocazia de a vă spune mai multe despre reptile în general. Asta înseamnă spiritul zilei, în cele din urmă!

Toate reptilele sunt vertebrate care respiră aer și sunt acoperite cu solzi, plăci de os sau o combinație a ambelor. Speciile din această familie includ șerpi, șopârle, crocodili și broaște țestoase. Toate acestea își schimbă pielea și depind de mediu pentru a-și regla temperatura corpului. Această dependență de factorii externi în ceea ce privește reglarea temperaturii lor de bază înseamnă că reptilele trebuie să găsească soare și umbră pentru a se încălzi sau răcori. În zonele cu ierni mai reci, reptilele, în general, trec printr-un perioadă de inactivitate până când vremea devine mai caldă din nou.

Șopârlele nu sunt diferite, de aceea le vezi când apare soarele în grădina ta caldă sau pe cărămizile care absorb soarele pe parcursul zilei. În cazul șopârlelor de companie, menținerea căldurii sau a răcorii este o problemă diferită în totalitate. Oamenii care dețin șopârle ca animale de companie trebuie să încălzească terariile lor cu lămpi sau plăci de încălzire, fără a supraîncălzi spațiul. De fapt, pregătirea și menținerea unui terariu pentru o șopârlă sau orice reptilă necesită efort inițial și continuu. Fiecare subspecie de reptilă are nevoi și preferințe specifice. Se recomandă ca viitorii proprietari de reptile să facă cercetări cu privire la ceea ce își dorește animalul lor de companie pentru a fi fericit și sănătos.

Documentarea înainte de a cumpăra sau adopta o șopârlă ca animal de companie vă va ajuta să decideți ce fel de șopârlă vi s-ar potrivi și care sunt restricțiile bugetare. Această etapă premergătoare achiziției este crucială pentru a lua decizia potrivită când vine vorba de a fi proprietar de animale de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare