EXCLUSIV – Au murit peste 40 de animale de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, după numirea ca director a fostului șef al Jandarmeriei

LIPSĂ DE PROFESIONALISM. Mandatul politic de director al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș al lui Pavel Dumitru nu debutează sub auspicii optimiste. Peste 40 de animale au murit deja în timpul scurt scurs de la numirea sa în funcție!

 

Știți adăpostul micilor rozătoare de la ieșirea din Grădina Zoologică, cel în care erau iepurii și porcușorii de Guineea? E gol. Toți iepurii și toți porcușorii de Guineea au murit, cel mai probabil dintr-o culpă umană cauzată de lipsa de profesionalism, de știință și de miserupism: hrănirea cu iarbă contaminată cu pesticide.

 

Informația a fost rapid secretizată (pentru a nu ajunge la cunoștința publică), cazul a fost sesizat Poliției, probe au fost trimise la București pentru detectarea exactă a cauzei morții iepurilor și porcușorilor de Guineea, însă specialiștii consultați de msnews au fost fermi, detectând o singură cauză: pentru că decesul a fost simultan al întregii populații de mici rozătoare, cauza constă în furnizarea hranei contaminate cu substanțe toxice (pesticide: insecticide, fungicide, erbicide etc.).

 

Cel mai probabil, venirea la conducerea Grădinii Zoologice a celui considerat de primarul Dorin Florea că-i bun să fie șef oriunde (în contextul în care l-a pus șef la Piețe, apoi adjunct la Poliția Locală), implicit și la Zoo, a dus, din cauza lipsei de profesionalism, la achiziția ierbii fără o minimă informare privind tratamentele făcute în locul din care aceasta a fost cosită.

 

Directorul jolly joker

 

Col. (r) Dumitru, pensionat la 49 de ani din postură de comandant (inspector șef) al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, este un apropiat al primarului Dorin Florea (ALDE).

 

Desigur, și Dumitru este membru ALDE Târgu Mureș, o filială de apartament condusă de locotenentul lui Florea, Claudiu Sergiu Maior, zis și consilierul personal, o filială căreia tutankamonicul primar i-a dat, prin venirea sa în partidul controlat de Popescu-Tăriceanu, atâta credibilitate încâ la alegerile europarlamentare, în municipiul reședință de județ, s-a clasat pe loc de loser electoral: 7. Să lăsăm însă politica făcută de politruci traseiști după cum le dictează interesul pesonal și să revenim la relația Florea – Dumitru.

 

Primarul Florea l-a propulsat pe Dumitru (așa cum a făcut cu mai mulți proveniți din structuri militarizate) în funcții de conducere ale serviciilor din subordinea instituției pe care o conduce. L-a făcut șef la Piețe (administrator al SC Administrator Imobile și Piețe SRL) de unde, după un an și jumătate, l-a transferat în funcția de director adjunct al Poliției Locale. Conjunctura politică l-a determinat să renunțe la această funcție după doar o jumătate de an: în 2016, a devenit consilier local, fiind ales pe listele PNL (partid din care făcea parte, la vremea aceea, și Florea).

 

Nici în Consiliul Local n-a stat prea mult, în acest an fiind exclus de PNL, “la pachet”, cu grupul Florea. Dumitru a fost singurul din cei cinci consilieri locali excluși de liberali care n-a contestat decizia (pentru că, așa cum am precizat, s-a furișat în ALDE, partid acaparat în Mureș de cuplul Florea & Maior). Însă o conjunctură fericită pentru aldiștii de la conducerea urbei (demisia fostului director al Grădinii Zoologice Târgu Mureș, Horațiu Gorea – care n-a mai suportat lipsa de finanțare a instituției) a determinat numirea (din 21 mai 2019) lui Dumitru într-un nou post de director. De data aceasta, la Grădina Zoologică.

 

Cătălin VISCHI

 

 

3 comments
  1. Domnule Vischi, as vrea sa aflu daca se poate sti cine si in ce fel a sesizat Politia cu acest caz, exista o dovada a unei sesizări scrise in acest sens? Sau un taspuns oficial al analizelor toxicologice facute la Bucuresti? Pentru ca acum Gradina Zoologica spune ca acestea sint acuze false si stirea e fake news.
    Chiar daca aveti dreptate, si tind sa va cred, as vrea ca cititor sa am si o dovada care sa sustina acest articol.
    Multumesc

  2. Asa functioneaza toata planeta,oamenu care nu au studiile adecvate in posturi si locuri ce nu le corespund,asa pleaca romanii fug de tot ce e in tara dar,un mare DAR,di pacate si afara din multe puncte de vedere fenctioneaza la fel.Dragi romani traim zile diferite de trecutul cu care unii am fost obisnuiti,teebuie sa ne adaptam noului in care traim,uneori nu ne place si CE,ce putem face?????? Nimic ne complacem si mergem mai departe estes donde estes cum zice Spañolul La Vida sique,santem unde santem,viata continua,din nefericire!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare