„Trăiască lupta pentru pace!” – Man-Hee Lee și primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea

EXCURSIE PE BANII TĂI – Se pregătește o nouă excursie pentru crearea păcii mondiale, în Berlin, la convocarea sud-coreeanului Man-Hee Lee

CU REPETIȚIE. 7 august 2019, va rămâne în istoria municipiului Târgu Mureș ca ziua în care primarul Dorin Florea scria epocala epistolă de tip “Apără-ți orașul, deși nu-l atacă nimeni”, clamând că “unii consilieri locali au pus la cale blocarea orașului prin bătaia de joc la adresa bugetului” (adică, cei pe care i-ați ales să vă reprezinte n-au votat rectificarea bugetară în forma dorită de edil, ceea ce, în opinia Întâistătătorului era similar cu un cataclism financiar pentru urbe).

 

Nici 24 de ore nu au trecut de la tânguirea “Nu mai avem bani pentru nicio investiție”, că în 8 august, în Primăria Târgu Mureș, numiții Cosmin Blaga (director executiv adjunct al Serviciului Relaţii Interne şi Internaţionale) și Ana Năznean (director al Direcției Economice a municipalității) semnau un document prin care aprobau ca din bugetul local (cel despre care Florea spunea că nu mai suportă nicio investiție în dezvoltarea orașului, din cauza răilor care blocchează orașul) să se finanțeze o nouă excursie publică, în Berlin (Germania), la invitația marelui prieten al lui Florea, Man-Hee Lee, “preşedintele Organizaţiei pentru Pace din Coreea de Sud”.

 

Celor care au fost puțin plecați de pe planetă în septembrie anul trecut, o subliniere. Lee este un autoproclamat lider religios care și-a fondat propriul cult, susținând că s-a întâlnit cu Iisus (este acuzat de mai multe puncte media că e un fals profet). Din postură de președinte al organizației „Cultura cerească, pacea mondială, restaurarea luminii”, Lee l-a proclamat pe Florea ambasador cultural al păcii și a numit (cu de la sine putere) Târgu Mureș “Oraş Cultural al Păcii”.

 

În septembrie 2018, Agenția de turism Primăria Târgu Mureș SRL, care transportă în excursii pe banii orașului feluriți angajați ai administrației publice locale și ai Consiliului Local, a deplasat în Coreea de Sud un trio de mare succes academic, format din viceprimarul Makkai Grigore (UDMR) și consilierii locali Bakos Levente (UDMR) și Vasile Miculi (PNL). De atunci, cultura cerească, pacea mondială și restaurarea luminii s-au pogorât asupra orașului. Sigur, cum zicea primarul Florea, prieten al celui care s-a-ntâlnit cu Iisus, nu-s bani pentru nimic, dar pentru o excursie totuși s-au găsit.

 

Revenind la cotidian, în perioada 7-11 septembrie 2019, prietenul lui Florea, Man-Hee Lee, „preşedintele Organizaţiei pentru Pace din Coreea de Sud a adresat primarului Municipiului Târgu Mureș invitația de a participa la cel mai mare Summit de Pace al Alianței Mondiale a Religiilor (…) aniversarea anuală a Summitului de Pace Mondială va avea loc în perioada 9-10 septembrie 2019 la Berlin”.

 

Pentru acest aspect de importanță planetară, Blaga și Năznean au semnat aprobarea privind finanțarea cu 3.300 de euro a excursiei delegației formate din patru persoane (două din Primărie, două din Consiliul Local) din bugetul local al municipiului Târgu Mureș.

 

Strategia prevede sosirea în Berlin a delegației din Târgu Mureș cu două zile mai repede decât summitul care aduce obligatoriu pacea planetară, pentru că în septembrie e frumos și bine-n Berlinul înțesat de evenimente culturale, artistice, sportive, de shopping etc. (Musikfest, International Stadium Festival, IFA – Consumer Electronics Fair, Heritage Day etc.). Ce să mai zici, nu poți să te pui contra păcii planetare, așa că: Drum bun! Un singur aspect: nu-nțeleg de ce îmbogățiții din bugetul public nu-și plătesc excursiile astea din banii lor…

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare