10 octombrie – Ziua națională a produselor agroalimentare românești

EVENIMENT. Începând din 2017, în fiecare an la 10 octombrie, este sărbătorită Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, instituită prin Legea 168/2017. Această zi are ca scop încurajarea producției agricole naționale pentru consumatorii din România și promovarea produselor autohtone de calitate.

Inițiativa pentru această zi specială a provenit de la un grup de parlamentari PSD și ALDE. Prin instituirea acestei zile, se urmărește îmbunătățirea statutului producătorului român în lanțul alimentar scurt, care presupune o legătură directă între producător și consumator, fără intermediari excesivi. Totodată, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești încurajează consumul de produse agroalimentare autohtone și de produse tradiționale.

Această sărbătoare oferă producătorilor locali o platformă pentru a prezenta produsele lor, evidențiind calitatea și diversitatea ofertei agroalimentare românești. Prin sprijinirea producției și consumului de produse locale, această zi contribuie la susținerea economiei locale și la promovarea identității și culturii culinare românești.

În cadrul sărbătorii, evenimentele pot include târguri de produse locale, expoziții, concursuri și alte activități menite să atragă atenția asupra diversității și calității produselor agroalimentare românești. Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești reprezintă o oportunitate de a celebra bogăția și autenticitatea gastronomiei românești și de a susține producătorii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare