27 martie – Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului

SĂRBĂTOARE. În fiecare an, pe 27 martie, iubitorii de băuturi fine din întreaga lume sărbătoresc Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului. Această zi este un omagiu adus uneia dintre cele mai venerabile și recunoscute băuturi spirtoase din lume, care are o istorie bogată ce își are rădăcinile în limba gaelică, unde era cunoscută sub numele de “Uisce na Beatha“, tradus literal ca “Apa Vieții“. Deși termenul a fost ulterior prescurtat și transformația sa în “Whiskey” sau “Whisky” s-a făcut simțită în timp, rămânând astfel până în zilele noastre.

Originea acestei zile de celebrare are legături strânse cu istoria producerii whisky-ului și a fost inaugurată în 2009 în cadrul Whiskey Festival din nordul Olandei. Inițiată în onoarea cunoscutului scriitor și cunoscător de whisky, Michael Jackson, Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului marchează și ziua sa de naștere, 27 martie. Jackson, celebru pentru pasiunea și cunoștințele sale despre băutura preferată, a luptat împotriva bolii Parkinson, iar această sărbătoare este și o modalitate de a sprijini eforturile de combatere a acestei afecțiuni.

Un aspect interesant al universului whisk(e)y-ului este varietatea sa, care derivă din tipurile diferite de cereale folosite în procesul de distilare. De la “Bourbon” la “Malt Whiskey” sau “Rye Whiskey“, fiecare sortiment are propria sa compoziție și metodă de fabricație, reflectând diversitatea gusturilor și preferințelor băutorilor.

Pe lângă bucuria de a degusta whisky-ul preferat sau de a încerca noi sortimente, Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului are și o latură educativă, sensibilizând publicul cu privire la bolile precum Parkinsonul și sprijinind cercetarea medicală în acest domeniu.

Astfel, indiferent dacă sunteți un cunoscător experimentat sau un novice în lumea whisk(e)y-ului, această zi este o ocazie perfectă de a vă bucura de această băutură emblematică și de a sărbători moștenirea sa culturală și medicală. Nu uitați să ridicați un pahar în onoarea lui Michael Jackson și a tuturor celor care contribuie la frumusețea și importanța acestei băuturi extraordinare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare