Din data de 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va fi obligatorie în România

LEGISLAȚIE. Decizia Consiliului Uniunii Europene privind facturarea electronică a fost salutată de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ca fiind “un pas uriaș pentru combaterea fraudei”. Din data de 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va fi obligatorie în România pentru toate tranzacțiile dintre firme, conform anunțului făcut de ministrul Boloș.

El a subliniat că această măsură va reprezenta o nouă etapă în lupta împotriva combaterii fraudei și evaziunii fiscale. Facturarea electronică va furniza un instrument valoros pentru urmărirea în timp real a lanțurilor de fraudare în materie de TVA, ceea ce este esențial pentru eforturile de sporire a gradului de colectare și protejarea bugetului public.

Prin înregistrarea precisă și verificabilă a tranzacțiilor comerciale, facturarea electronică facilitează procesul de verificare și audit. Aceasta va asigura că toate tranzacțiile sunt conforme cu reglementările fiscale și nu au fost manipulate fraudulos.

Implementarea facturării electronice obligatorii va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, deoarece fiecare tranzacție va fi înregistrată în mod unic, oferind astfel o mai mare transparență și siguranță în procesul de colectare a taxelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare