ANM anunță o toamnă neobișnuită

METEO. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), aduce vești despre schimbările majore de temperatură care vor afecta România în perioada următoare. Cu o voce autoritară și cunoștințe vaste în domeniul meteorologic, Mateescu a subliniat că primele zile de toamnă vor aduce o surpriză sub forma unor temperaturi neobișnuit de ridicate, care pot atinge pragul caniculei.

“Debutăm această toamnă cu o căldură remarcabilă, ceea ce reprezintă o deviație de la norma climatică obișnuită. Mâine, în întreaga țară, ne putem aștepta la temperaturi cuprinse între 23 și 32 de grade Celsius, cu cele mai înalte valori înregistrate în Câmpia Română. Aceasta înseamnă o vreme plăcută din punct de vedere termic, în special în sud-estul țării, unde temperaturile vor fi mai mult decât călduroase, atingând 32 de grade Celsius. De fapt, această cifră este tipică pentru o zi de vară, ceea ce face debutul de toamnă destul de neobișnuit”, a explicat Elena Mateescu.

În ceea ce privește precipitațiile, directorul ANM a menționat că există o probabilitate de a se înregistra averse, cu toate că acestea nu vor atinge intensitatea celor survenite în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, se recomandă prudență în zonele montane și submontane.

“Pe parcursul weekend-ului, adică sâmbătă și duminică, ne așteptăm la o creștere a temperaturilor, ajungând la 33…34 de grade Celsius, în special în sudul țării. Suntem din nou aproape de a atinge pragul unei zile de caniculă”, a adăugat Mateescu.

Cu toate acestea, pentru săptămâna următoare, directorul ANM a avertizat că vom asista la o schimbare semnificativă a vremii, mai ales în jumătatea de sud-est a țării. Acolo, temperaturile vor scădea semnificativ, făcându-se resimțită o adevărată răcire. În aceste zone, temperaturile nu vor depăși 25 de grade Celsius. În schimb, în partea de vest a țării, temperaturile vor rămâne peste pragul zilei de vară, depășind 25 de grade Celsius.

Cu toate aceste schimbări de temperatură în perspectivă, Elena Mateescu încurajează publicul să fie pregătit și să se adapteze la condițiile meteorologice variabile care pot apărea în această perioadă de tranziție către sezonul toamnei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare