A doua ediție a Maratonului Resuscitării, la Shopping City Târgu Mureș

UMFST. Cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență, Organizația Studențească de Medicină de Urgență, împreună cu UPU-SMURD Târgu Mureș, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și Inspectoratul pentru Situații de Urgentă „Horea” al județului Mureș, organizează duminică, 26 mai 2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00, a doua ediție a Maratonului Resuscitării, la Shopping City Târgu Mureș.
Maratonul Resuscitării este o inițiativă a SMURD Cluj preluată la nivel național de Fundația pentru SMURD, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență, prin care se dorește educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în situații de urgență.
Potrivit organizatorilor, participanții vor deprinde abilitățile necesare pentru a face diferența dintre viață și moarte. Vor învăța să recunoască rapid semnele stopului cardio-respirator, să apeleze la serviciile de urgență prin numărul unic european 112 și să înceapă aplicarea manevrelor de resuscitare, până la preluarea victimei de către echipajul medical specializat.
„Peste 100 de medici, asistenți, paramedici și voluntari UPU-SMURD vor susține ateliere practice dedicate manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară, de eliberare a căilor respiratorii precum și a poziției laterale de siguranță, atât pentru adult, cât și pentru copil. Atelierele vor dura 30 minute și se vor derula pe tot parcursul zilei. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă „Horea” al județului Mureș vor întâmpina participanții cu o expoziție de tehnică operativă, demonstrații de descarcerare și informații esențiale de protecție civilă. Participarea la eveniment este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă”, au mai transmis organizatorii Maratonului Resuscitării.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare