A marosvásárhelyi Művészeti Főgimnázium tehetségei díjazva – Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa támogatja a zenész diákokat

DIJÁTADÁS. Az idei Magyar Kultúra Napján különleges elismerésben részesültek a marosvásárhelyi Művészeti Főgimnázium két kiemelkedő tehetséges diákja. A Csíkszeredai Főkonzulátus úgy döntött, hogy a koncert bevételét az iskola zeneszakos tanulóinak ajánlja fel, mint egyfajta támogatás és elismerés a kivételes tehetségeikért.

A főkonzul, Tóth László, személyesen adta át a díjat kedden délben a diákoknak, akik fejenként négy-négyezer lejt és könyvjutalmat kaptak. Ez a támogatás lehetővé teszi számukra, hogy saját zenei fejlődésükre fordítsák az összeget. A díjazottak Nagy Miklós Hunor és Gombocz Ágnes, akik kitűnő teljesítményükkel és tehetségükkel hívták fel magukra a figyelmet.

Az elismerést Madaras Ildikó, az iskola aligazgatója is méltatta, megemlítve, hogy az iskola számos tehetséges diákkal rendelkezik, és választásuk nehéz feladat volt. Nagy öröm, hogy a főkonzulátus segítségével lehetőség nyílt a diákok támogatására és elismerésére.

A díj átadása során Tóth László elmondta, hogy fontosnak tartja a kultúra támogatását, különösen a határon túli közösségekben. Ő maga is a művészeti iskola egykori diákja, így személyes kötődése is van az intézményhez és diákjaihoz.

Az eseményen jelen volt Ferencz Örs, a Bocskai István Dalkar alelnöke is, aki kiemelte, hogy a dalkar szorosan együttműködik az iskolával a tehetséges diákok felkutatásában és támogatásában. A magyar kormány is támogatja a dalkar által felfedezett fiatal tehetségeket, biztosítva számukra a lehetőséget a zenei pályafutás megkezdésére.

Az eseményen Nagy Miklós Hunor és Gombocz Ágnes is bemutatta tehetségüket. Hunor énekhangjával és Ágnes hegedű-előadásával meghódította a közönséget, bizonyítva, hogy a marosvásárhelyi Művészeti Főgimnázium valóban egy kivételes tehetségekkel rendelkező intézmény.

Fotó: Haáz Vince
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare