Adriana Preda, CEO al The Social Incubator, devine prima româncă selecționată în Programul Obama Scholars

PROGRAM. Asociația The Social Incubator are plăcerea de a anunța că Adriana Preda, CEO-ul organizației, a fost selectată ca prima româncă în prestigiosul program Obama Scholars.

În calitate de membră a celui de-al șaselea grup de Obama Scholars, Adriana va participa în anul universitar 2023-2024 la un program integrat desfășurat în cadrul Universității Columbia din New York. Ea se va alătura unui grup select de 12 lideri sociali în ascensiune din întreaga lume pentru a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile în domeniul inițiativelor sociale și comunitare.

Adriana Preda a fost CEO-ul Asociației The Social Incubator începând din 2017 și a contribuit semnificativ la integrarea socială și profesională a tinerilor români proveniți din medii vulnerabile. Asociația sprijină dezvoltarea socială, educațională și profesională a acestor tineri, inclusiv a celor care părăsesc sistemul de protecție a copilului. Cu peste 30.000 de tineri sprijiniți în 30 de județe, organizația a avut un impact semnificativ.

Sub coordonarea Adrianei, Asociația The Social Incubator a crescut de la cinci la 54 de angajați cu normă întreagă și a dezvoltat parteneriate corporative cu companii de renume, naționale și internaționale. Au fost implementate peste 50 de proiecte pentru tinerii vulnerabili expuși la riscuri majore, precum traficul de persoane și violența domestică. Aceste proiecte au abordat teme legate de dezvoltarea profesională, integrarea pe piața muncii și reziliența psiho-socială.

Programul Obama Scholars este un program distins inițiat de Fundația Obama pentru a dezvolta următoarea generație de lideri. Participanții au acces la abilități, instrumente și experiențe cheie care îi ajută să-și amplifice impactul în munca lor la nivel global. Programul oferă oportunități academice integrate, dezvoltate în colaborare cu Universitatea Columbia și Universitatea din Chicago, în parteneriat cu Fundația Obama. Experiența participanților este îmbogățită prin programe de dezvoltare a capacităților de leadership, care includ training-uri, oportunități de networking și consultanță personalizată după absolvire.

Programul Obama Scholars oferă viitoarei generații de lideri posibilitatea să facă schimb de informații despre munca lor cu alți colegi din diferite zone geografice, colaborând, în același timp, pentru rezolvarea unor provocări complexe”, a declarat Valerie Jarrett, CEO-ul Fundației Obama. „Suntem nerăbdători să cunoaștem noua generație de lideri sociali, aceștia alăturându-se unei rețele de oameni care își aduc contribuția pentru a devolta o lume mai puternică, mai sustenabilă și mai incluzivă.

Sunt foarte mândră și onorată să fiu participant în acest program dezvoltat de Fundația Obama și în egală măsură încântată de această nouă oportunitate extraordinară! Fără îndoială, Programul acesta va fi extrem de util pentru a dezvolta în continuare asociația pe care o reprezint și a răspunde nevoilor a sute de mii de copii și adolescenți din România aflați în îngrijire instituțională”, a menționat Adriana Preda, CEO The Social Incubator.

Programul Obama Foundation Scholars a susținut până în prezent 132 de lideri din 59 de țări în abordarea problemelor actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare