Alertă meteo!

METEO. Alertă meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM): Coduri galbene și portocalii de vreme rea pentru jumătatea de țară în următoarele două zile.

Începând cu ora 10 și până mâine dimineață, un cod galben este în vigoare pentru jumătatea estică a teritoriului și zonele montane. Se așteaptă precipitații semnificative, local între 25 și 35 l/mp, iar izolat peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane și în sud-estul Transilvaniei, cu depunere de zăpadă, și mixte în restul regiunilor. Există riscul formării poleiului. Vântul va sufla cu intensificări în sud-vest, est și sud-est, cu viteze între 55 și 65 km/h. La munte, se așteaptă temporar viscol, iar rafalele vor depăși 60-80 km/h.

De asemenea, începând cu ora 14.00 și până dimineață la ora 10.00, un cod portocaliu va fi în vigoare pentru intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă sub 50 m. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vântul se va intensifica cu rafale între 80 și 110 km/h, însoțit de ninsori și viscol, cu scăderea vizibilității sub 50 m. De asemenea, începând cu ora 18.00, un alt cod portocaliu va fi activ pentru intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre. În aceste zone, vântul va avea rafale în general de 85-90 km/h, iar cantitățile de precipitații locale vor depăși 40-60 l/mp. Se așteaptă precipitații mixte și, în a doua parte a nopții, ninsori viscolite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare