ANCHETĂ – Percheziții în Mureș, într-un dosar de infracțiuni economice cu prejudiciu de o jumătate de milion de euro

OPERAȚIUNI FICTIVE. Poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureș și alte 10 județe, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, efectuează 67 de percheziţii domiciliare, în județele Mureş, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ,  Buzău și Vaslui.

 

Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

 

Conform polițiștilor implicați în anchetarea cazului, în perioada 2014-2015, 40 de persoane, reprezentanţi ai 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 500.000 de euro.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare