Andrei „Odoamne” Pascu, primul român care a devenit campion european al League of Legends

GAMING. Andrei „Odoamne” Pascu este primul jucător român care a devenit campion european al League Of Legends. A câștigat Campionatul European al Ligii vara 2022 cu echipa sa Rogue, ceea ce înseamnă că va lupta pentru titlul mondial în octombrie.
 
Campionatul European League of Legends (LEC) este cea mai mare competiție din Europa dedicată jocului, cu un fond total de premii de 200.000 EUR.
 
Finala LEC a avut loc pe 11 septembrie la Malmo, Suedia, în fața a peste 10.000 de spectatori și a milioane de fani care au urmărit evenimentul online. Cu un joc solid al românului Odoamne, Rogue s-a impus în fața G2 cu 3-0, luând acasă premiul principal de 80.000 de euro.
 
„Am fost șocată și neîncrezător că de fapt sa întâmplat după atât de mult timp. Acesta este momentul pe care îl urmăresc de opt ani”, a spus Andrei „Odoamne” Pascu, la conferința de presă.
 
Câștigarea LEC înseamnă pentru Rogue că se vor alătura turneului League of Legends Worlds Championship, care începe pe 7 octombrie. Astfel, în mai puțin de o lună, Odoamne și echipa sa se vor confrunta cu cele mai prestigioase echipe din lume la celebra Madison Square. Garden Arena din NY.
 
Andrei „Odoamne” Pascu are 27 de ani și joacă League of Legends la nivel profesionist în calitate de top laner pentru Rogue începând din sezonul 2021. Este primul trofeu major din cariera sa de peste 8 ani, timp în care a jucat pentru echipe celebre precum Cloud9, H2k, Splyce și Schalke 04.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare