Claudiu Maior

ANTICIPARE – Luni, reprezentantul personal al lui Florea, Claudiu Maior, îi va face, iar, „troacă de porci” pe reprezentanții târgumureșenilor

TUPEU & AVERTISMENT PUBLIC. Luni, 28 octombrie 2019, în crucea zilei (ora anunțată oficial e 12.00), înainte de prânz, vom asista, din nou, la o probă anti-democratică generată de tupeul cuplului Dorin Florea & Claudiu Sergiu Maior. Cel din urmă, care în viața cotidiană îl reprezintă doar pe primarul Dorin Florea (din postură de consilier personal al acestuia), îi va face, iar (nimeni-nu-mai-numără-a-câta-oară), „troacă de porci” pe reprezentanții târgumureșenilor, adică pe consilierii locali.

 

Anunțul deja a fost făcut public de Maior, care a avertizat că „mâine, 28 octombrie (n.mea, domnu’, octombrie se scrie cu „o” mic), ora 12.00, ne vedem live, aici, pe pagina oficială (n.mea, adică pe pagina lui de feisbuc, pentru că mai nou de pe feisbucul d-nului Mark se administrează un oraș)”. Deci, Maior o să presteze, live, așa cum a amenințat, o nouă urechere a celor pe care dumneavoastră i-ați votat să vă reprezinte interesele în forul deliberativ al orașului.

 

Sigur, reacția lui Maior este previzibilă, singura nedumerire constând în întârzierea timpului de reacție. Cel mai probabil a fost ocupat cu folkiștii, ori n-a apucat încă aparatul de propagandă să-i scrie speech-ul pe care-l cuvântă luni. Subiectul e la fel de previzibil, subliniat de altfel și de consilierul personal al lui Florea, respectiv boicotul a 16 (!) consilieri municipali a ședinței convocate de primar pentru o nouă rectificare bugetară. Și, uite!, vedeți dumneavoastră, iar e blocat orașul din cauza acestor impertinenți de consilieri municipali pe care i-ați ales, iar comenduirea n-are cum să conducă în atare condiții.

 

Maior a descris mai simplist motivația live-ului, cu acel pregnant iz comunistoid cu care aparatul de propagandă îi scrie comunicatele, mințindu-l că acestea-s foarte inteligente în contextul în care sunt total inepte: „Subiect: NEPREZENTAREA la serviciu a consilierilor locali blochează bugetul orașului!”. Adică, vezi Doamne, aleșii n-au venit la “serviciu”.

 

Păi, ședințele Consiliului Local nu constituie serviciul consilierilor locali, pentru că-n acest caz ei ar fi salarizați. Ori nu-s, primesc indemnizație, nu salariu. În cazul în care nu au motivare temeinică, consilierii locali sunt obligați să se prezinte la ședințele ordinare (aceasta a fost extraordinară) și pot fi sancționați doar în cazul în care absentează nemotivat de două ori consecutiv.

 

În plus, în cazul de față (neprezentarea la ședința ordinară în care Florea cerea o nouă rectificare bugetară), cei care au lipsit au anunțat că o vor face și și-au motivat gestul: pentru că le-au fost refuzate corecțiile rectificării girate de Florea, caz în care, dacă rectificarea ar fi votată în formula propusă de primar, orașul s-ar îndatora pe mai mulţi ani, fiindcă „s-au propus noi credite de angajament pentru încă 230 de milioane de lei”, cum au explicat cei de la UDMR.

 

Bine, ideea e că iar iese Maior să se victimizeze în numele lui Florea, după ce tocmai s-au tocat câteva sute de mii de lei, în câteva ore, pentru concertul folkiștilor (anul trecut, spre exemplu, concertul a fost plătit cu fix 270.000 lei din pușculița orașului). Am ținut să promovăm această tentativă previzibilă, pentru a ne aduce umilul aport la audiența sa (să nu vorbească doar celui care o să-l filmeze în live-ul vieții lui). Cu plăcere.

 

P.S.: Tot e mai bine live-ul ăsta decât o nouă scrisoare deschisă (și plătită din banii orașului), pentru că am observat o apetență deosebită pentru cei doi de a scrie (mai exact, de a-și asuma) scrisori. Poate se cred deja niște mici eminești. Sper doar să nu presteze iar lambada aia cu „Apără-ți orașul!”, că e deja perimată.

 

Cătălin VISCHI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare