Antreprenorii pot transforma PFA-urile în firme fără a pierde istoricul societății

ANTREPRENORIAT. Deputatul liberal Emil Dumitru a depus un proiect de lege în Parlament care vine în sprijinul micilor antreprenori din România, facilitând dezvoltarea și consolidarea afacerilor acestora. Conform proiectului depus, persoanele care desfășoară activități economice prin intermediul PFA-urilor, întreprinderilor individuale (II) sau întreprinderilor de familie (IF) vor putea transforma aceste entități înregistrate fiscal în persoane juridice, mai precis în SRL-uri.

Conform proiectului, aceste modificări ar permite micilor antreprenori să-și dezvolte afacerea fără a pierde istoricul fiscal, bancar și relațiile comerciale construite de-a lungul timpului, o problemă întâmpinată în prezent la trecerea la o altă formă de organizare. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Senat și Camera Deputaților și apoi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Emil Dumitru a evidențiat beneficiile propunerii, menționând că micii antreprenori care au accesat fonduri nerambursabile pentru proiectele lor vor putea face tranziția către SRL fără a fi obligați să returneze suma integrală primită. Proiectul, inițiat împreună cu senatorul Ciprian Pandea, are scopul de a consolida capitalul românesc și de a sprijini creșterea afacerilor locale.

“Acest proiect liberal își propune să ajute la creșterea micilor afaceri românești și la dezvoltarea capitalului românesc. Economia României are nevoie de cât mai mulți români antreprenori, care prin munca lor să contribuie la bunăstarea lor, a familiilor lor și a bugetului României”, a explicat deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare