APIA demarează campania de autorizare a plăților în avans pentru Anul 2023

CAMPANIE. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat luni Campania de Autorizare a Plăților în Avans pentru Cererile de Plată depuse în anul 2023. Această mișcare semnifică un pas important în susținerea agricultorilor și a dezvoltării sectorului agricol.

Conform regulamentelor UE, pentru anul 2023, au fost făcute derogări referitoare la nivelul avansurilor pentru intervențiile sub formă de plăți directe și intervențiile de dezvoltare rurală bazate pe suprafață și pe animale. Astfel, pentru această perioadă, statele membre au posibilitatea de a acorda plăți pentru intervenții și măsuri, cu o limitare la maximum 70% din cuantumul intervențiilor finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și 85% din cuantumul măsurilor finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

În ceea ce privește valuta în care se vor face aceste plăți, pentru intervențiile finanțate din FEGA, acestea se vor realiza în lei, la un curs de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 29 septembrie 2023 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 3.

În ceea ce privește plățile pentru măsurile finanțate din FEADR, acestea vor fi făcute, de asemenea, în lei, la un curs de schimb valutar de 4,9495 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 decembrie 2022 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 1/1.

Această campanie de autorizare a plăților în avans reprezintă un sprijin semnificativ pentru agricultorii din România și contribuie la susținerea sectorului agricol. APIA continuă să ofere asistență financiară pentru dezvoltarea și îmbunătățirea producției agricole și rurale, în conformitate cu regulamentele UE și nevoile agricultorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare