Conferința „Fake news – Fake reality. Reziliență prin gândire critică”

UMFST. Jurnaliștii Marian Voicu, realizator şi producător de emisiuni la TVR şi publisher Veridica.ro (site dedicat demontării şi combaterii fake-news) și Cătălin Gomboş, jurnalist specializat pe problematica Orientului Mijlociu şi redactor-şef Veridica.ro, s-au aflat astăzi la Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, la conferința „Fake news – Fake reality. Reziliență prin gândire critică”, dedicată demontării și combaterii fenomenului fake news în mass-media.

Specialiștii le-au prezentat studenților și elevilor prezenți la conferință cum pot verifica informaţiile pe care le accesează, care este procesul fabricării de fake-news şi cum pot fi demontate ele, care este contextul geo-politic în care diferite minciuni şi teme de propagandă pot influenţa publicul.

Evenimentul a făcut parte din proiectul „Fake News – Fake Reality – Reziliență socială prin gândire critică”, derulat de Asociația Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare