APRECIERE – ing. Vasile Ghiorghe Gliga – singura lucrare științifică din România în domeniul tehnologiei viorilor din lemn

ARTA FABRICĂRII VIORII. Ing. Vasile Ghiorghe Gliga, tatăl deputatei PSD Dumitrița Gliga, și-a susținut teza de doctorat cu tema “Cercetări privind influența unor factori specifici de material asupra calității sunetului viorilor din lemn”, în cadrul Universității Transilvania din Brașov.
 
Această temă a tezei de doctorat, care dezvăluie secretele artei fabricării viorilor, a fost aprofundată în urma dedicării și preocupării permanente ale Ing. Vasile Ghiorghe Gliga, pentru ridicarea gradului de performanță privind tehnologia prelucrării și îmbunătățirea calității sunetului.
 
”În România nu s-a elaborat până acum nicio altă lucrare științifică de acest nivel în domeniul tehnologiei viorilor din lemn. Astfel teza de doctorat se constituie și ca un material bibliografic deosebit de valoros atât pentru studenții Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului din Brașov, cât și pentru toți specialiștii din domeniu pasionați de această ramură a industriei produselor din lemn.” – a specificat Prof. Mihaela Câmpeanu, coordonatoarea lucrării.
 
Odată cu fiica dânsului care l-a felicitat ieri pe pagina ei de Facebook pentru această realizare, ținem și noi să-l felicităm și să-i urăm cât mai multe realizări și publicații în acest domeniu.
 
Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare