Aproape 60% dintre români preferă să facă sport acasă, față de media europeană de 37%

SPORT. Potrivit studiului EuropeActive privind consumatorii europeni de sănătate și fitness, realizat în ianuarie 2022, 61% dintre românii cu vârsta de peste 16 ani, practică fitness cu cel puțin o anumită regularitate. În conformitate cu restricțiile legate de COVID-19 (adică restricții de capacitate) pe tot parcursul anului 2021, mai mult de o treime (38%) dintre români au declarat că nivelul lor individual de frecvență de fitness a scăzut la momentul realizării sondajului, în comparație cu obiceiurile de dinainte de COVID-19.
 
După doi ani și jumătate de pandemie, 85% dintre români consideră că sănătatea lor fizică și mentală sunt la fel de importante (conform studiilor globale realizate de Ipsos în 2022).
 
Inactivitatea fizică este recunoscută ca fiind una dintre principalele cauze ale diabetului, bolilor cardiovasculare și obezității, bolile cronice ale secolului.
 
Necesitatea de a informa românii despre o viață activă și de a le oferi soluții pentru practicarea exercițiilor fizice care să fie atractive și accesibile pentru ei devine tot mai evidentă. Același Eurobarometru realizat de Comisia Europeană în acest an arată că aproape 60% dintre români preferă să facă sport acasă (train @ home), față de media europeană de 37%, 14% dintre ei între casă și locul de muncă/magazin/școală (adică activitatea fizică se limitează la mersul pe jos), 13% la locul de muncă, pentru că efectuează muncă fizică, în timp ce doar 9% declară că fac într-o sală de sport, iar 4% într-un club sportiv.
 
Preferința românilor pentru exercițiile fizice practicate acasă este legată de obiceiurile formate în timpul restricțiilor de mobilitate din timpul pandemiei, dar și de faptul că numărul românilor care lucrează de acasă sau hibrid este încă foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare