ATÂT S-A PUTUT – Unirea Ungheni se întoarce cu un singur punct de la o echipă pe care au învins-o toate celelalte din serie

0
180

FOTBAL – LIGA A III-A. În penultima etapă, a 17-a, a ediției 2020-2021 din Liga a III-a, echipa mureșeană Unirea Ungheni se întoarce doar cu 1 punct de la ultima clasată, Industria Galda, o echipă a cărei singură indisponibilitate a fost un jucător (Brânză) care… s-a supărat că antrenorul nu-l introduce pe teren și nu s-a mai prezentat la lot.

 

De altfel, pentru echipa comunală egalul obținut este similar cu o victorie, “lanterna roșie” a Seriei a 9-a, având doar 5 puncte după cele 16 meciuri disputate și până la meciul cu Unirea Ungheni a pierdut toate cele 8 meciuri disputate pe teren propriu (echipa a și anunțat în ianuarie că se va retrage, pentru că nu mai are bani să termine campionatul). În pofida acestor aspecte (la care se adaugă și victoria mureșenilor în meciul tur, cu 2-0), modesta echipă Industria Galda a reușit să nu piardă în fața unei echipe care în urmă cu doar câteva etape spera la locul 2 și la accederea la barajele de promovare în Liga a II-a.

 

Meciul a avut loc la Galtiu și s-a încheiat la egalitate, 0-0, fiind a doua remiză “albă” consecutivă a echipei din județul Alba, prima fiind reuşită în urmă cu 8 zile, la Zlatna, în derby-ul judeţean cu Unirea Alba Iulia. Acesta a fost și primul punct obţinut pe teren propriu de Industria în actuala ediţie de campionat.

 

Antrenorul Ioan Pop (Unirea Ungheni) i-a introdus în teren pe: Eremiaş – Aldea (cpt. – min. 63 Caliani), Birtalan, Dumbrăvean, Bucur (min. 79 Potor), Trăistar, Vidrășan (min. 63 Roşca), Pogăcean, Moţ, Iuşan, Petriş (min. 46 Rotaru).

 

E drept, mureșenii au avut și ghinon (chiar în min. 2, șutul lui Aldea a întâlnit bara, iar în min. 5 șutul bun al lui Vidrăşan e respins de portarul Cătălin Suciu), dar se spune că norocul ți-l mai și faci. Însă poate că Unirea Ungheni a avut și noroc, pentru că nici gazdele nu s-au închis în apărare tot meciul, în min. 12, doar intervenția lui Dumbrăvean i-a salvat pe mureșeni de la un gol ce părea iminent în urma acțiunii lui Bălaș, scăpat singur.

 

Apoi, gazdele au egalat situația la șuturi în bară, în min. 26 Tripșa lovind stâlpul porții din colțul careului mare. Mureșenii au preluat conducerea în minutul 40, dar nu pe tabela de marcaj, ci la șuturi în bară, șutul lui Petriș lovind bara porții lui Suciu, un portar care și-a mai salvat echipa de la un gol ca și făcut, în min. 44, la șutul lui Iușan, scos cu piciorul, ca la handbal.

 

În repriza a doua, gazdele mai au ocazie mare de gol, în urma unei erori a lui Birtalan (min. 52), care i-a pasat unui adversar (Vali Drăgan), dar acesta a lobat balonul, de la aproximativ 20 de metri (52) peste poarta lui Eremiaş. Finalul de meci a fost încins, ambele echipe încercând să smulgă victoria (una care ar fi contat doar ca palmares) din șuturi de la distanță. N-a fost să fie, așa că la fluierul de final al arbitrului Eduard Belega (Câmpulung) pe tabela de marcaj a rămas scorul înscris la începutul partidei, Industria Galda – Unirea Ungheni: 0-0.

 

În 30 aprilie, de la ora 15, Unirea Ungheni (care are 24 de puncte și este clasată pe locul 4 și acesta este locul maxim pe care poate termina campionatul) dispută ultimul meci din această ediție de campionat, pe teren propriu, împotriva ACS Sticla Arieşul Turda.

 

* Foto mare (generică) @  Marius Bardasan/PixelProSport via Unirea Ungheni, foto mic @ ziarulunirea

 

Andrei TUDORAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ