AUTOSTRADA TRANSILVANIA – Lotul Chețani – Câmpia Turzii, de unde a fost eliminat Straco, reintrodus în licitație: varianta optimistă, finalizare în 2 ani

0
309

CHEȚANI – CÂMPIA TURZII. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru finalizarea lucrărilor pe Lotul 3 Cheţani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania. Relansarea lucrării vine după ce compania statului a reziliat contractului cu asocierea de firme Straco Grup SRL – Total Road SRL – Specialist Consulting SRL.

 

Contractul cu Straco a fost reziliat pentru că firma, aflată inițial în insolvență iar acum în faliment, “a redus considerabil ritmul de execuţie a lucrărilor (în ultimele 5 luni s-a înregistrat un progres fizic al lucrărilor executate de doar 1%), nu a respectat trei înştiinţări de remediere şi a abandonat şantierul”. Termenul de finalizare al lucrării era anul 2017.

 

Noul contract, care se referă la circa 62% din lucrare (Straco a executat 37,86% din mai 2016 și până în 2021, la momentul rezilierii), are o valoare majorată semnificativ, de la 279,74 de milioane de lei (cât a sublicitat și câștigat contractul Straco) la o valoare cuprinsă între un minim de 383,44 milioane de lei și un maxim de 450,75 de milioane de lei. Sumele sunt fără TVA.

 

Ofertele se pot depune până în 15 septembrie și contractantul trebuie să finalizeze lucrarea în 21 de luni (3 luni fiind alocate proiectării și 18 luni execuției propriu-zise). De asemenea, perioada minimă de garantare a lucrării este de 60 de luni de la recepția finală.

 

Lotul Chețani – Câmpia Turzii are o lungime de 15,69 km și face parte din Secţiunea 2A (Ogra – Câmpia Turzii) a Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, denumită Autostrada Transilvania.

 

* Foto: @ traficmedia.ro

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ