BASCHET FEMININ – Sirius, clubul privat din Târgu Mureș care a luat locul falimentatului club al municipalității, debutează în Liga Națională

LIGA NAȚIONALĂ. CS BC Sirius Târgu Mureș, club privat de baschet controlat de mureşeanul Aurel Baciu (care are afaceri în domeniul comerţului alimentar -supermarket-urile Darina -, servicii hoteliere şi de restaurant – Complexul Peştişorul de Aur din Sîncraiu de Mureş și hotelurile Darina), debutează astăzi, 9 octombrie, de la ora 19.00, în Liga Națională de baschet feminin.

 

Meciul de debut al echipei mureșene, care în 2017 și-a cedat locul în Liga Națională CSM-ului (clubul alimentat din bani publici, falimentat, din nou, de administratorii numiți de cei care controlează orașul) și care acum a luat locul lăsat liber de acesta, are loc în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, în compania ACS KSE Târgu Secuiesc.

 

Baschetbalistele mureșene, antrenate de Ionel Brustur, fac parte din Seria Vest a Ligii Naționale (în componența căreia mai sunt: CS U. Cluj-Napoca, CSU ACS Rookies Oradea, CSM Satu Mare și FCC ICIM CSB Arad).

 

BC Sirius Târgu Mureș a promovat în Liga Națională în 2016 și a activat două sezoane, după care, așa cum am precizat, și-a cedat locul noului club al municipalității, CSM, pe care autoritățile au reușit să-l falimenteze într-un singur an, deși clubul privat și-a cedat acestuia cele mai bune jucătoare și echipa tehnică și administrativă.

 

BC Sirius a reușit să se înscrie în Liga Națională în ultima clipă, iar echipa a fost încropită din vreo șase jucătoare la CSM, junioare ale BC Sirius și o jucătoare originară din SUA (Dunbar) – în sezonul trecut, aceasta a activat la echipa ZKK Plamen Pozega (Croația). Strategia este să se încerce ce se poate în faza 1, iar în pauza sezonului competițional să se încerce transferuri care să întărească echipa.

 

Conform regulamentului, primele trei echipe din serie se califică în grupa A din faza a doua, iar celelalte vor intra în grupa B.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare