BASCHET FEMININ – Sirius Târgu Mureş a învins-o greu, acasă, pe Municipal Alexandria: americanca Dunbar, din nou, jucătoarea meciului

0
209

LIGA NAȚIONALĂ. În cea de-a doua fază a sezonului regulat al Ligii Naţionale de baschet feminin, BC Sirius Târgu Mureş, repartizată în grupa a doua valorică, a învins-o greu, pe teren propriu, pe CS Municipal Alexandria, cu 61-59 (20-15, 17-12, 12-11, 12-21).

 

Ceea ce ar fi trebuit să fie un meci finalizat cu o victorie liniștitoare, s-a transformat în Sala Sporturilor din Târgu Mureș într-o cursă pentru victorie, pe final de meci. Deși au intrat în ultimul sfert cu 11 puncte avantaj, târgumureșencele au fost egalate în minutul 38 și chiar conduse cu 57-59. Americanca Dunbar a readus Sirius în avantaj, punctând de trei ori pentru ultimele 4 puncte consecutive și consfințind astfel victoria târgumureșencelor.

 

De la târgumureșence, din nou, lidera echipei a fost americanca Brittney Rachel Dunbar, cu 20 de puncte marcate și 15 recuperări, printre remarcate fiind și Cristina Badi, care a reușit cele mai multe assist-uri (pase decisive), 6. Și în echipa teleormănencelor lidera meciului a fost o jucătoare americancă, Shanon Nicole Powell, cu 30 de puncte marcate (jumătate din totalul CS Municipal) și 4 pase decisive, cea mai bună pe faza de recuperare, cu 13 reușite, fiind Briana Michelle Gray.

 

Pentru Sirius (antrenată de Ionel Brustur) au punctat Brittney Rachel Dunbar (20 puncte), Cristina Badi (11), Mészáros Kata Zsófia (10), Andreea Feises (7), Diana Ignat Kleeman (6), Mariah Cauhryn Smelser (4), Gál Emese (3). Pentru oaspete (antrenate de Mădălin Piperea) au punctat Shanon Nicole Powell (30 puncte), Briana Michelle Gray (10), Georgiana Voicu (9), Tania Fieresteanu (6), Janin Cucu (4).

 

În Grupa B, BC Sirius Târgu Mureş ocupă primul loc cu 14 puncte (8 j), urmată de ACS KSE Târgu Secuiesc 12 puncte (6 j), Phoenix Ştiinţa Constanţa 12 puncte (9 j) etc.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ