Bobi doboară recordul Guinness World Record pentru cel mai bătrân câine din toate timpurile

RECORD. Un câine portughez în vârstă de 30 de ani a fost desemnat de Guinness World Records drept cel mai bătrân câine din lume – depășind un record care a rezistat un secol.

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură – o rasă care are o speranță medie de viață de 12-14 ani.
Precedentul cel mai bătrân câine din istorie a fost Bluey din Australia, care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

La 1 februarie, Bobi avea 30 de ani și 226 de zile și se spune că se simte bine pentru vârsta sa.
Vârsta sa înaintată a fost validată de baza de date a guvernului portughez privind animalele de companie, care este gestionată de Uniunea Națională a Veterinarilor, potrivit Guinness World Records.
A trăit toată viața alături de familia Costa în satul Conqueiros, în apropiere de coasta de vest a Portugaliei, după ce s-a născut împreună cu trei frați într-o anexă.

Leonel Costa, care avea atunci opt ani, a declarat că părinții săi aveau prea multe animale și au fost nevoiți să eutanasieze cățeii, însă Bobi a scăpat.

Leonel și frații săi au ținut secretă existența câinelui față de părinții lor, până când acesta a fost descoperit și a devenit parte din familie, care îl hrănește cu aceeași mâncare pe care o consumă și ei.
Între o conservă de hrană pentru animale sau o bucată de carne, Bobi nu ezită și alege mâncarea noastră“, a declarat domnul Costa, care întotdeauna înmoaie mâncarea în apă pentru a îndepărta cea mai mare parte a condimentelor.

În afară de o sperietură în 2018, când a fost spitalizat după ce s-a prăbușit brusc din cauza unor dificultăți de respirație, dl Costa spune că Bobi s-a bucurat de o viață relativ lipsită de probleme și crede că secretul longevității sale este “mediul calm și liniștit” în care trăiește.

S-ar putea să fie, de asemenea, în sânge – mama lui Bobi a trăit până la vârsta de 18 ani.

Cu toate acestea, timpul și-a pus amprenta asupra lui Bobi, care acum are probleme de mers și o vedere tot mai slabă.

Domnul Costa spune că Bobi este “ultimul dintr-o generație lungă de animale” din familia Costa și îl descrie ca fiind “unic”.

Încoronarea lui Bobi drept cel mai bătrân câine din toate timpurile vine la doar două săptămâni după ce Guinness World Records a desemnat un alt câine, Spike Chihuahua, drept cel mai bătrân câine în viață – la 23 de ani.
De atunci, Guinness și-a actualizat recordurile și l-a anunțat pe Bobi ca fiind atât cel mai bătrân câine în viață, cât și cel mai bătrân câine din toate timpurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare