BOX – Cum câștigi o medalie la box, luptând 67 de secunde și nebătând pe nimeni: târgumureșeanul Lucian Țîmpu, medalie de bronz la Cupa României

CUPA ROMÂNIEI. Pugilistul târgumureșean Lucian Țîmpu (în fotografii, în echipament roșu) a câștigat medalia de bronz la Cupa României la box seniori 2021, competiție desfășurată în weekendul trecut, la Iași. Din cauza restrucțiilor, cheltuielilor și inutilității competiției (care contează doar ca palmares personal), la Cupa României 2021 la categoria 63 kg s-au înscris doar 16 sportivi. Atâția s-au înscris, dar de participat au participat mai puțini, unii neprezentându-se. Implicit, fiecare sportiv era sfert-finalist încă înainte să intre în ring.

 

De pildă, sportivul târgumureșean Țîmpu a ajuns în zona medaliilor fără să dispute vreun meci, calificându-se din faza sferturilor de finală prin WO (Walkover – neprezentarea adversarului; era programat să boxeze cu Eduard Andrei Jipeanu din Bacău). În semifinală, Țîmpu a fost întrecut, net, de Samuel Zoli Gruia (Lugoj).

 

Meciul, în care Țîmpu a boxat (puțin, cât a durat partida) cu garda foarte jos, s-a încheiat după 67 de secunde prin RSC (Referee Stopping Contest), fiind oprit de arbitru după un knok-down suferit de pugilistul târgumureșean în urma unui croșeu de dreapta devastator, care l-a trimis la podea. Decizia a fost victorie Gruia, prin RSC (conform regulamentului, arbitrul poate opri meciul dacă un boxer primește lovituri foarte dure care îi pot periclita sănătatea și acordă victoria adversarului acestuia).

 

 

La categoria 69 kg, un alt boxer târgumureșean, Costel Daniel Cîmpean, a pierdut în 24 de secunde, prin RSC în repriza I, în fața lui Costel Petre Gogoșanu (CSM Craiova), sportiv clasat pe locul 3. Această scriere nu face referiri/catalogări privind valoare anumitor sportivi, ci expune o stare de fapt, așa cum este aceasta în realitate.

 

Andrei TUDORAN

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare