VOLEI FEMININ – Medicina Târgu Mureș a pierdut pe teren propriu, cu 3-1, meciul cu liderul diviziei naționale

DIVIZIA A1. Liderul primei divizii de volei feminin, CSM Târgoviște (club care la rubrica Despre noi are prima subcategorie… Primar, în care edilul urbei postează o “declarație de atașament față de sport”), a dispus duminică, 21 martie, de ultima clasată, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, cu 3-1 (25-11, 25-16, 23-25, 25-19). Meciul, arbitrat de Cristian Șanta și Paul Szabi-Alexi, a avut loc în cadrul turneelor 4 și 5 ale returului, desfășurate în Sala Polivalentă “Anton Pongracz” din Târgu Mureș (sala UMFST).

 

Rezultatul era previzibil nu doar prin prisma locurilor din clasament (s-au întâlnit cei doi poli ai clasamentului) și a diferenței evidente de valoare a loturilor, ci și a formei arătate de târgoviștence, care sâmbătă au întrecut cu 3-2 campioana en titre, Volei Alba Blaj. Echipa din Târgoviște, care de cel puțin 3 ani își dorește titlul de campioană națională, a ridicat foarte mult bugetul în acest sezon, transferând internaționale de top și, de dată mai recentă, chiar pe prestigiosul antrenor italian Giovanni Caprara (cu un CV impresionant din care nu lipsesc titluri mondiale, trofee de Champions League și CEV Cup sau campionate câștigate în Italia și Turcia).

 

Observație: Caprara a odihnit-o pe internaționala belgiancă de origine poloneză Dominika Sobolska (28 de ani), după meciul epuizant din urmă cu o zi, cu campioana en titre Volei Alba Blaj, dar asta nu a fost o problemă, lotul târgoviștencelor, o veritabilă multi-națională, având soluții (de pildă, în locul lui Sobolska a evoluat centrul naționalei Ucrainei, experimentata Iryna Trushkina.

 

Din punct de vedere tehnic, târgumureșencele s-au impus la un singur capitol: puncte din blocaj (10-9), la restul parametrilor fiind depășite clar de liderul primei divizii (54-40 puncte din atac, 11-3 puncte din serviciu, 24-18 puncte pe greșeala adversarului). În contextul valorii adversarei este de subliniat prestația bună a Medicinei Târgu Mureș (în pofida numeroaselor greșeli – practic, oaspetele au câștigat un set din punctele făcute cadou de gazde, prin atacuri sau servicii în aut), într-un meci spectaculos, tranșat în 71 de minute de târgoviștence.

 

De la învingătoare au punctat: extrema Gergana Dimitrova (14 puncte – fosta căpitan al naționalei de tineret a Bulgariei), Irina Truşkina (centrul naționalei Ucrainei), cubaneza Heydi Casanova (considerată, la 22 de ani, una dintre cele mai talentate jucătoare din lume, a debutat la naționala Cubei la 15 ani) și bulgăroaica de 18 ani Maria Yordanova (câte 12 puncte), americanca Leah Meyer (11 puncte), componenta naționalei noastre Rodica Buterez (10 puncte), Mihaela Pamfil (2 puncte) și belgianca Ilka Van de Vyver (1 punct).

 

De la CSU Medicina CNUE Târgu Mureș au punctat: căpitanul Larisa Laura Ioan (14 puncte), georgiana Laura Simoniia (11 puncte), canadianca Andrea Mitrovic (8 puncte), muntenegreana Jelena Cvijovi (7 puncte), sârboaica Sara Pavlović și turcoaica Gülay Gerçek (câte 5 puncte), muntenegreanca Milica Jovanović 92 puncte).

 

În această seară, târgumureșencele (rămase pe ultimul loc, 12, cu doar 6 puncte) dispută ultimul meci al turneelor găzduite în Sala Polivalentă “Anton Pongracz”, cu CSU Belor Galați (echipă clasată pe locul 8 în Divizia A1, cu 22 de puncte).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare